ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Movember Cyprus 2016: Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνο

Για τη στήριξη του Europauomo Κύπρου και του Movember Foundation

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο American Medical Centre, οι διοργανωτές του Movember Cyprus, το Round Table 1 Λευκωσίας και η Μπύρα ΚΕΟ παρουσίασαν το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.

Το Movember ως ανεξάρτητο παγκόσμιο φιλανθρωπικό κίνημα πιστεύει ότι η αλλαγή στην υγεία των ανδρών θα επέλθει με την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την εκπαίδευση. Έτσι κάθε Νοέμβριο το κίνημα είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο. Οι άντρες μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για 30 μέρες για να μαζέψουν χρήματα για τη στήριξη προγραμμάτων που αφορούν στον καρκίνο του προστάτη, των όρχεων και της ψυχικής υγείας των ασθενών που ζουν με καρκίνο. Ξεκινούν με ξυρισμένο πρόσωπο την 1η Νοεμβρίου και για τον υπόλοιπο μήνα γίνονται στην ουσία κινούμενη διαφήμιση για την εκστρατεία.

Δημιουργώντας ένα προφίλ στο movember.com οι άντρες ανεβάζουν τις φωτογραφίες με τα μουστάκια τους και καλούν φίλους, συγγενείς και συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθειά τους.

Με σύνθημα ‘’Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου’’ οι διοργανωτές ετοιμάζουν μια σειρά από εκδηλώσεις για να ενισχύσουν το Movember Foundation και το EuropaUomo Κύπρου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ραδιοφωνικά live links, εκθέσεις με δημοπρασίες έργων τέχνης, ενημερωτικές ημερίδες με δωρεάν εξέταση PSA, έρανο μέσω αδειοδοτημένου λαχνού και πώληση αναμνηστικών ειδών και κορυφώνονται με ένα μεγάλο πάρτι στις 2 Δεκεμβρίου.

Στόχος της εκστρατείας είναι η συλλογή χρημάτων για τη στήριξη του Europauomo Κύπρου και του MovemberFoundation για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.

Η λέξη Movember προέρχεται από τις λεξεις Μο-ustache/μουστάκι και Νo-vember/Νοέμβριος. Η ιδέα ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003 από μια παρέα νέων που ήθελαν να επαναφέρουν το παλιό στυλ των αντρών με μουστάκι, μέχρι που αποφάσισαν να το κάνουν για καλό σκοπό. Έτσι με τον καιρό, η κίνηση επεκτάθηκε παγκόσμια, προσπαθώντας να ‘’ξυπνήσει’’ το αντρικό φύλο σε θέματα υγείας και να αλλάξει την απροθυμία τους όσον αφορά στην επίσκεψη στον γιατρό.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Μεγάλωσε το μουστάκι σου για όλο τον Νοέμβριο και γίνε κινητή διαφήμιση για το Movember.
Φτιάξε προσωπικό προφίλ http://ex.movember.com, εντάξου στην Ομάδα MovemberCyprus και κάλεσε τους φίλους, τους συγγενείς και τους συναδέλφους σου να σε στηρίξουν δίνοντας χρήματα.
Μπες στoν ειδικό λογαριασμό "RT1 NICOSIAKEOBEER" ή “TEAM: MovemberCyprus” στην ιστοσελίδα http://ex.movember.com και κάνε τη δική σου εισφορά.
Στήριξε τις εκδηλώσεις του Movember Cyprus με εισφορά 2 Ευρώ.
Αγόρασε τα συλλεκτικά αναμνηστικά του Movember Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εφημερίδα ‘’Η Καθημερινή’’ και το ραδιόφωνο ‘’Love fm’’.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση