ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κουγιάλης:Αποκλείουμε ενδεχόμενο διακοπής υδροδότησης λόγω ανομβρίας

Η Κύπρος και φέτος θα περάσει δύσκολα λόγω της ανομβρίας τόνισε

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει διακοπή στην υδροδότηση, σημειώνοντας ωστόσο πως εκείνοι που θα υποφέρουν περισσότερο φέτος θα είναι οι γεωργοί.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ανέφερε πως η Κύπρος και φέτος θα περάσει δύσκολα λόγω της ανομβρίας όπως δύσκολα πέρασε την προηγούμενη τριετία, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα να σημειωθεί κάποια βροχόπτωση για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εξελίξεων.

Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ακόμη πως η Μονάδα Αφαλάτωσης στην Πάφο πρέπει να διατηρηθεί, λέγοντας πως αυτή είναι η εκτίμηση τόσο η δική του όσο και του Υπουργείου που προΐσταται. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως υπάρχει διαφορετική άποψη από τους ανεξάρτητους αξιωματούχους ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύπτει την παραμονή αυτή της αφαλάτωσης.

Εμείς, συνέχισε, θα προσπαθήσουμε και άλλο, δηλώνοντας πως είναι αναγκαία για την Πάφο, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιήθηκε αυτή η αφαλάτωση. Διαφαίνεται, συνέχισε, ότι αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας πολύ σύντομα θα υποχρεώσει την κατασκευή μιας νέας αφαλάτωσης εδώ στην Πάφο προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή νερού στους πολίτες της Πάφου.

Εξάλλου, ο κ. Κουγιάλης είπε πως στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει οδηγίες για την αγορά πλαστικών σακούλων από τις υπεραγορές.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κουγιάλης είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, και πως τίποτε δεν είναι τελειωτικό, ωστόσο ανέφερε είναι ευρωπαϊκή οδηγία και η χρήση της πλαστικής σακούλας η οποία ρυπαίνει το περιβάλλον πρέπει με κάποιο τρόπο να μειωθεί ή να φορολογείται ούτως ώστε να μπορούμε να την χειριστούμε.

Αυτό, εξήγησε, ο Υπουργός γίνεται σε όλη την Ευρώπη, προσθέτοντας πως “θα δούμε και εμείς τι θα πράξουμε, ώστε να έχουμε μια ορθολογική πολιτική που να αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων”.

Είπε ακόμη πως γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από το Υπουργείο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα εξεταστεί ποιες πολιτικές και ποια μέτρα θα ληφθούν στην πορεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση