ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύλληψη πρώην πρέσβη της Κύπρου στην Αίγυπτο

Για παράτυπες διαδικασίες σε υπόθεση πώλησης οχήματος

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα, πρώην πρέσβη και  πρώην ακόλουθου της πρεσβείας της Κύπρου στην Αίγυτπο προχώρησε η Αστυνομία, σε σχέση με παράτυπες διαδικασίες, για τις οποίες υπάρχει ισχυρισμός ότι ακολουθήθηκαν στην πώληση οχήματος.

Όπως μετέδωσε το τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ το όχημα, που ανήκε στην πρεσβεία της Κύπρου στην Αίγυπτο, αγοράστηκε το 2002 προς 34 χιλιάδες ευρώ και πωλήθηκε το 2013 προς 2 χιλιάδες 430 ευρώ.

Για την πώληση του είχε συσταθεί επιτροπή από το Υπουργείο Εξωτερικών, την οποία αποτελούσαν οι δύο συλληφθέντες και ακόμα ένας λειτουργός του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συλληφθέντες φέρονται να εισηγήθηκαν την πώληση του οχήματος προς την υποπρόξενο της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αίγυπτο, η οποία τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν απλή υπάλληλος.

Το όχημα τελικά εισήχθη στην Κύπρο στις 7 Απριλίου του 2015 και ενεγράφη στις 9 Φεβρουαρίου του 2016 στο όνομα του πρώην ακόλουθου της πρεσβείας και νυν διοικητικού λειτουργού σε άλλη κρατική υπηρεσία, ο οποίος ήταν και μέλος της επιτροπής που εισηγήθηκε την πώλησή του.

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X