ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στήριξη στις διαπραγματεύσεις από την Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης

Σε διακήρυξή της ύστερα από πλατιά δικοινοτική συνάντηση

ΚΥΠΕ

Τη στήριξή της στις υπό εξέλιξη εντατικοποιημένες διαπραγματεύσεις εκφράζει η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης –Ενωμένη Κύπρος, σε διακήρυξή της ύστερα από πλατιά δικοινοτική συνάντηση, τόσο οργανώσεων που απαρτίζουν τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία όσο και άλλων οργανωμένων αντιπροσωπευτικών φορέων και από τις δύο κοινότητες που οργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη, στο συνεδριακό χώρο της CCMC στην ουδέτερη ζώνη στη Λευκωσία

Στη συνάντηση εξετάστηκε η παρούσα εντατική φάση των συνομιλιών και εκφράστηκε η πλήρης στήριξη προς τη διαδικασία με την προτροπή προς τους δύο ηγέτες όπως αξιοποιήσουν πλήρως τη συγκυρία αυτή για επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών.

Εκφράστηκε επίσης καθολική ομοφωνία στην προσπάθεια συντονισμού και οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών σε δικοινοτική βάση με στόχο τόσο τη στήριξη της προσπάθειας αξιοποίησης της παρούσας συγκυρίας για επίλυση του Κυπριακού όσο και την πλατιά συμμετοχή τόσο στην επιτυχή ολοκλήρωση της υιοθέτησης της συμφωνίας από την κοινωνία και στην συνέχεια την ομαλή εφαρμογή της. Συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών για την διευθέτηση πρακτικών ζητημάτων συντονισμού αλλά και περαιτέρω κινητοποίησης και άλλων φορέων.

Στη διακήρυξη εκφράζεται μεταξύ άλλων στήριξη στις υπό εξέλιξη εντατικοποιημένες διαπραγματεύσεις και καλούνται οι δύο ηγέτες να αξιοποιήσουν κάθε δημιουργική μεθοδολογία για να καταλήξουν σε συμφωνημένη διευθέτηση σε όλα τα εκκρεμούντα ζητήματα το συντομότερο δυνατό.

Καλούνται επίσης οι δύο ηγέτες όπως πετύχουν μια εύλογη διευθέτηση των ζητημάτων στο περιουσιακό και εδαφικό που θα επιτρέψει στις δύο κοινότητες να αναπτύσσονται και να ευημερούν αρμονικά, τονίζοντας πως τα οφέλη της Ειρήνης είναι πιο πολύτιμα από το συμβιβασμό που επιβάλλει μια συμφωνία.

Έχοντας επίγνωση των πραγματικοτήτων γύρω από τη βία του παρελθόντος, θεωρούν πως θα πρέπει να απολογηθεί η μια κοινότητα στην άλλη για τα φρικτά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εκατέρωθεν, υποσχόμενοι πως από κοινού θα εξασφαλίσουν πως αυτά δεν θα επαναληφθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση