ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βροχές και χιόνια και σήμερα, στα λευκά το Τρόοδος

Ζημιές στην Πάφο λόγω κακοκαιρίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το βαροµετρικό χαµηλό συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή, δίνοντας και σήμερα χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες βροχοπτώσεις σε πρωτεύουσα και παραλιακά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν το Σάββατο, οπότε και θα έχουμε ηλιόλουστο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας.

Στο μεταξύ χθες τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές στην επαρχία Πάφου. Συγκεκριμένα αν και μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει δεχτεί καμία κλήση για πλημμυρισμένα υποστατικά ή για πτώση δένδρων, ωστόσο δέχτηκε μία κλήση για ανελκυστήρα και μία για όχημα που έμεινε στο δρόμο λόγω της έντονης βροχόπτωσης που ξέσπασε στις 08:00 το πρωί στην περιοχή Γιουνιβέρσαλ.

Σε μια περίπτωση οι ισχυροί άνεμοι ανάρπαξαν μέρος μεταλλικού υποστέγου, υποστατικού στον αερολιμένα Πάφου που χρησιμοποιείται κυρίως για την επιδιόρθωση οχημάτων.

Η βαριά πόρτα εισόδου του υποστατικού έχει μετακινηθεί ενώ μέρος του υποστατικού στη μια πλευρά έχει αποκολληθεί. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για επιδιόρθωση.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η Λεμεσός 

Μόλις σε μια κλήση για άντληση νερού από υπόγειο στην περιοχή Αγίας Φύλας χρειάστηκε να ανταποκριθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού η βροχόπτωση δεν ήταν σε ένταση και χρονικό διάστημα που να δημιουργούσε προβλήματα.

Μέχρι στιγμής η βροχόπτωση, όπως ανέφερε, δεν ήταν συνεχόμενη και έντονη, ώστε να παρουσιαστούν τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές της Λεμεσού.
 
Αναλυτικά ο καιρός

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι βροχές κατά τόπους δυνατό να είναι παρατεταµένες ή και έντονες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά παροδικά κατά τόπους µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, και στα προσήνεµα το απόγευµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στην περιοχή του Τροόδους αναµένεται χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές κατά διαστήµατα και
µεµονωµένες καταιγίδες. Οι βροχές κατά τόπους δυνατό να είναι παρατεταµένες ή και έντονες. Στην περιοχή του Τροόδους αναµένεται χιονόπτωση, που τη νύκτα δυνατό να επεκταθεί και στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Την Παρασκευή αρχικά αναµένεται να πέσουν τοπικές βροχές ή να σηµειωθούν µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση. Σταδιακά ο καιρός θα σηµειώσει σηµαντική βελτίωση.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εµφανίζονται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή άνοδο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση