ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελεύθεροι οι τρεις μαθητές που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα (upd)

Συνεχίζεται η αναταραχή οι πορείες διαμαρτυρίας από ομάδες μαθητών

ΚΥΠΕ

Σύμφωνα με νεώτερη πληροφόρηση αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις μαθητές που είχαν συλληφθεί νωρίτερα σήμερα μπροστά από το «υπουργείο εξωτερικών» στα κατεχόμενα επειδή στην κατοχή τους είχαν σπρέι και ήθελαν να γράψουν συνθήματα στον τοίχο του «υπουργείου».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κίπρις, εναντίον των τριών μαθητών δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες καθώς δεν υπήρξε παράπονο από κανέναν. Τους υπό σύλληψη μαθητές είχαν επισκεφθεί νωρίτερα δικηγόροι του ΡΤΚ και του πολιτιστικού κέντρου Μπαράκα.

Στην «αστυνομική διεύθυνση» Λευκωσίας όπου είχαν μεταφερθεί οι μαθητές είχαν κληθεί και οι γονείς του, στους οποίους παραδόθηκαν μετά που αφέθηκαν ελεύθεροι.


Προηγούμενη Ενημέρωση

Όπως μεταδίδεται από διάφορες ιστοσελίδες στα κατεχόμενα, ομάδα μαθητών πραγματοποίησε και σήμερα πορεία διαμαρτυρίας.

Στην αρχή μετέβησαν στο “επαρχιακό δικαστήριο” Λευκωσίας όπου προσήχθη και πάλι ο οδηγός του φορτηγού που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα στον Πενταδάχτυλο την περασμένη Τρίτη και από εκεί πορεύθηκαν προς τη “βουλή” όπου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και μετά προς το “πρωθυπουργικό γραφείο” και το “υπουργείο εξωτερικών”. Κάποιοι μαθητές προσπάθησαν με σπρέι να γράψουν στον τοίχο του “υπεξ", οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από “αστυνομικούς” που ήταν παρόντες, όπου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην “αστυνομική διεύθυνση” Λευκωσίας.

Εναντίον των τριών μαθητών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κίπρις, δεν αναμένεται να απαγγελθούν καταγγελίες, αλλά οι νεαροί θα παραδοθούν στους γονείς τους που έχουν κληθεί από την “αστυνομία”.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφει ότι σε βίντεο που μετέδωσε η οργάνωση “Ανεξάρτητος δρόμος” μέσω της σελίδας της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας γύρω από την “πρωθυπουργία” και ένας “αστυνομικός” που κλαίει όταν οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές διαβάζουν ποιήματα στη μνήμη των νεκρών συμμαθητριών τους. Συνάδελφος των “αστυνομικών” που δάκρυσαν, θεάθηκε στο βίντεο να τους απομακρύνει. Η Κίπρις ποστασί εικάζει ότι οι “αστυνομικοί” που βρίσκονται επί καθήκοντι στην “πρωθυπουργία” φαίνονται να είναι κάτω από μεγάλο στρες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X