ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συλλήψεις τριών διαδηλωτών στα κατεχόμενα

Προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο είναι γυναίκες, συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν λίγο πριν το μεσημέρι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την “πρωθυπουργία”, όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στην αυλή του κτιρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κίπρις, επικράτησε ένταση, οι “αστυνομικοί” χρησιμοποίησαν βία, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες από τις οποίες ένας “αστυνομικός” τραυματίστηκε. Ορισμένες τ/κ ιστοσελίδες γράφουν για δύο “αστυνομικούς” τραυματίες.

Ακολούθησαν οι συλλήψεις των τριών ατόμων, Νταβίτα Γκιουνμπάι, Φαϊκά Ντενίζ Πασιά και Χαβά Γκιουλές. Επίσης ένας εκ των διαδηλωτών και μέλος του ΔΣ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Κεμάλ Γκιουτσβερέν, φέρεται να έχει σπάσει τα πλευρά του κατά τις συμπλοκές με τους “αστυνομικούς”. Νωρίτερα ένα άτομο είχε λιποθυμήσει. Επιτόπου βρισκόταν ασθενοφόρο, όπου παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο γραφείο ασφαλείας που βρίσκεται εντός του χώρο της “πρωθυπουργίας” και αναμένεται αργότερα να αφεθούν ελεύθεροι. Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με την Κίπρις, συνελήφθη και ένας μαθητής, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στους παρευρισκόμενους. Στα μέσα δε κοινωνικής δικτύωσης πολλοί Τ/κ διαμαρτύρονται για τη βία από τους “αστυνομικούς” προς τους μαθητές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα και μετά τα πρώτα επεισόδια οι συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής πλατφόρμας και οι “αστυνομικοί” φέρονται να συμφώνησαν όπως διαλυθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε συμπληρώσει ήδη δύο ώρες. Με την αποχώρηση όμως των επικεφαλής των συντεχνιών μεγάλη ομάδα διαδηλωτών και μαθητών παρέμεινε έξω από την “πρωθυπουργία”. Οι διαδηλωτές που παρέμειναν φώναζαν συνθήματα και εναντίον των συντεχνιακών που αποχώρησαν.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι η συνδικαλιστική πλατφόρμα θα συνεδριάσει στις 15.00 (14.00 ώρα ελεύθερων περιοχών) για να καθορίσει τα περαιτέρω μέτρα που θα λάβει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση