ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέντε τραυματίες από τα επεισόδια στα κατεχόμενα

Ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν οι τρεις συλληφθέντες

ΚΥΠΕ

Πέντε είναι οι τραυματίες από τα πρωινά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και “αστυνομικών” μπροστά από την “πρωθυπουργία”, σύμφωνα με τον “υπουργό υγείας”, Φαίζ Σουτσιούογλου.

Σε δηλώσεις του στην Κίπρις ποστασί ο κ. Σουτσιούογλου ανέφερε ότι πρόκειται για τρεις “αστυνομικούς” και δύο διαδηλωτές εκπαιδευτικοί. Μεταξύ των “αστυνομικών” είναι και μια έγκυος η οποία ήταν στο χώρο της διαδήλωσης και φέρεται να έφαγε κλωτσιά γι` αυτό και κρατήθηκε υπό εποπτεία στο νοσοκομείο. Κανείς από τους πέντε δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι οι τρεις συλληφθέντες, δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν.

Από την απεργία στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ανακοινώθηκε ότι επηρεάστηκαν 23 πτήσεις και περίπου 2000 επιβάτες. Το παράνομο αεροδρόμιο επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς στις 15.30 (14.30 ώρα ελεύθερων περιοχών).

Εξάλλου το “υπουργικό συμβούλιο” που ακυρώθηκε το πρωί λόγω των κινητοποιήσεων και της γενικής απεργίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα το απόγευμα.

Στο μεταξύ, με γραπτή του δήλωση ο Σερντάρ Ντενκτάς, “αναπληρωτής πρωθυπουργός” και “υπουργός δημοσιονομικών” έκανε λόγο για εκμετάλλευση του πόνου μετά το τραγικό δυστύχημα.

Εξήγησε ότι η μη αλλαγή της ώρας έγινε για πρακτικούς λόγους, δεν είναι πολιτική απόφαση και ήταν αναγκαίο λόγω του ότι όλες οι διοικητικές και άλλες εργασίες γίνονται μέσω της Τουρκίας, “που είναι η μόνη πόρτα μας στον κόσμο λόγω της απομόνωσης” και κατήγγειλε ότι όσοι δεν μίλησαν όταν η απόφαση είχε ληφθεί, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο που προκάλεσε το δυστύχημα προτίμησαν να κάνουν πολιτική.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς υποστήριξε δε ότι και οι δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί για την ώρα “δείχνουν ξεκάθαρα ότι πίσω από τις κινητοποιήσεις υπάρχει ένας άλλος σκοπός”. Αυτοί που ήθελαν να μετατρέψουν τον πόνο σε επανάσταση με πρόθεση να ψυχραίνουν τις σχέσεις του κόσμου με την Τουρκία και την “κυβέρνηση” σε ένα πιθανό δημοψήφισμα, εν μέρει τα κατάφεραν, πρόσθεσε λέγοντας ότι η “κυβέρνηση” θα αξιολογήσει τα όσα έχουν συμβεί.

Εξάλλου σε δήλωσή του στο κανάλι Κίπρις, ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι έχοντας ο ίδιος χάσει τον αδερφό του σε τροχαίο δυστύχημα την πρώτη ημέρα διαδηλώσεων των μαθητών πήγε κοντά τους για να τους ακούσει και κάποιοι τον έβρισαν, αλλά αυτοί που τον έβρισαν δεν ήταν μαθητές. “Το ποιοι ήταν το ξέρουν καλύτερα από μένα οι δημοσιογράφοι που ήταν εκεί”, πρόσθεσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X