ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαθητές χωρίς δασκάλους τους για μια ώρα στα δημοτικά της Πάφου

Ολοκληρώθηκαν με τη σημερινή οι στάσεις εργασίας της ΠΟΕΔ

ΚΥΠΕ

Χωρίς δασκάλους παρέμειναν για μια ώρα τα Δημοτικά Σχολεία και Δημόσια Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία Πόλεως και επαρχιών Λευκωσίας και Πάφου μετά την μονόωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησε η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ).

Γονιός ο Ανδρέας Χατζησοφόκλης μετέβη σήμερα στο Κουπάτειο Δημοτικό σχολείο στην Πάφο για να μεταφέρει την κόρη του, ωστόσο εξαιτίας της μονόωρης στάσης εργασίας αναγκάστηκε όπως είπε στο ΚΥΠΕ να αφήσει την μικρή στο σχολείο μόνη λόγω απουσίας των δασκάλων.

Ευχήθηκε στην συνέχεια να υπάρχει μια διαβούλευση μεταξύ των εκπαιδευτικών και το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το καλό της εκπαίδευσης.

Πατέρας δύο μαθητριών πρώτης και τετάρτης δημοτικού ο Βρυώνης Βρυώνη εξέφρασε την λύπη του για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι δάσκαλοι σε γονείς και μαθητές.

Ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεση του με το μέτρο που έλαβε η ΠΟΕΔ με την στάση εργασίας, δηλώνοντας πως η Οργάνωση των δασκάλων δεν σκέφτηκε καθόλου τα προβλήματα που προκάλεσαν σε τόσες οικογένειες. Αναγκαστήκαμε είπε να φέρουμε τα παιδιά μας και να τα αφήσουμε μόνα τους στα σχολεία.

Αλλος γονιός ο Μάριος Παναγιώτου ανέφερε πως αναγκάστηκε να φέρει το παιδάκι του πιο αργά στο σχολείο που φοιτά λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών.Είναι είπε, "μεγάλη ταλαιπωρία για τους γονείς και ευχήθηκε να βρεθεί λύση γιατί έχει και άλλα παιδιά έχει τις δουλειές του και προγραμματίζει τα πάντα επί καθημερινής βάσης ".

Ενδεικτικά είπε, πως σήμερα η οικογένεια του “βγήκε εκτός προγράμματος”.

Εξάλλου και ο Κώστας Κόλιαρος ανέφερε πως καθυστέρησε να πάει το παιδί του στο σχολείο λόγω της μονόωρης στάσης των δασκάλων.

Έφερα είπε το γιο μου στις 08:05 και ευχήθηκε να μην συμβούν στο μέλλον καθυστερήσεις αφού οι γονείς είπε υπέστησαν σήμερα μεγάλη ταλαιπωρία .

Η μαθήτρια Μαρία Συμεού μαθήτρια της έκτης τάξης του Δημοτικού ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως βρίσκεται από τις 07:30 στο Δημοτικό το οποίο φοιτά γιατί οι γονείς της έπρεπε να μεταβούν στην εργασία της.

Ο μαθητής Γιώργος Χατζήτζη ανέφερε πως αναγκάστηκε και αυτός να μεταβεί νωρίς στο σχολείο λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών, το ίδιο και ο Παουζή Πασιά αφού οι γονείς του από πολύ νωρίς εργάζονται.

Οι μαθητές αναγκάστηκαν να παίξουν με τους φίλους τους και να κάνουν –όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ- μεγαλύτερο διάλειμμα αναμένοντας τους δασκάλους. Ανάμεσα σ’ αυτούς και η μαθήτρια Μαρία Χατζησοφόκλη.

Εξάλλου και οι μαθητές του Κουπάτειου Ανδρέας Φωτίου, Δωρίτα Ηλία , Θεόδωρος Κολέ, ο Χρίστος Δημητριάδης και ο Γαβριήλ Τζιορνάτζε ανέφεραν πως ανέμεναν τους δασκάλους μία ώρα περίπου αφού μετέβησαν στο σχολείο τους στις 07:30 .

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔ ολοκληρώνει τα μέτρα που έχει λάβει με αποχή μίας ώρας από τα σχολεία της Λευκωσίας και της Πάφου από τι 07:30 μέχρι τις 08:30 το πρωί.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ αφού διερωτάται αν υπάρχει πολιτική βούληση για πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την εκπαιδευτική καθημερινότητα εγείρει το θέμα της διδασκαλίας των παιδιών που δεν έχουν πρώτη γλώσσα την ελληνική.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔ οι μαθητές της δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης που δεν έχουν ως πρώτη γλώσσα την ελληνική και αποτελούν την τελευταία πενταετία 2011- 2016 κατά μέσο όρο περίπου το 13,8 % του μαθητικού πληθυσμού.

Αυτοί οι μαθητές αναφέρει η ΠΟΕΔ ρίχνονται στις σχολικές τάξεις σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της σχολικής χρονιάς χωρίς να περάσουν από τάξεις ταχύρυθμης εκμάθησης της ελληνικής ώστε να κατακτήσουν το βασικό λεξιλόγιο επικοινωνίας στα ελληνικά με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσλειτουργία στην τάξη του Δημοτικού ή του Νηπιαγωγείου με επιπτώσεις για όλους τους μαθητές και την εκπαίδευση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X