ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χιόνια στο Τρόοδος

Επικίνδυνοι λόγω παγετού οι δρόμοι σε ορεινές περιοχές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης, όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Ως εκ τούτου, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες προς αποφυγή δυστυχημάτων.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το πρωί θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται αρχικά να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, µέτριοι και στα προσήνεµα ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά ταραγµένη, στα προσήνεµα. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 19 στα δυτικά, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X