ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από τη διάβαση πήγε ο άτυχος 81χρονος

Επιβαρύνεται η θέση του 32χρονου οδηγού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έκανε χρήση της διάβασης πεζών τελικά ο άτυχος 81χρονος Ιωάννης-Αθανάσιος Ανδριάς, ο οποίος έχασε χθες το απόγευμα τη ζωή του σε δυστύχημα στη προσπάθειά του να διασταυρώσει τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενη στη Λεμεσό, όταν παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία, ο άτυχος ηλικιωμένος επιχείρησε να διασταυρώσει τη διάβαση, κάτι το οποίο αντιτίθεται στη μαρτυρία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές ότι ο 81χρονος δεν έκανε χρήση της διάβασης.

Οι εξετάσεις των μελών της Αστυνομίας πάντως επιβαρύνουν τη θέση του 32χρονου οδηγού, ο οποίος δεν θα επανασυλληφθεί, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιο Καφά, στον οδηγό διενεργήθηκε αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη, ενώ από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι το όχημα κινείτο με κανονική ταχύτητα.

Η τροχαία εξετάζει επίσης κατά πόσο στο νέο θανατηφόρο συνέβαλε το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη ώρα δεν είχε ακόμη τεθεί σε λειτουργία ο οδικός φωτισμός.

Ο αξιωματικός δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού έκανε έκκληση για ακόμη μια φορά προς όλους να συμμορφώνονται με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, υποδεικνύοντας πως λίγα μέτρα από το σημείο όπου διασταύρωνε ο ηλικιωμένος, υπάρχει διάβαση πεζών που θαμπορούσε να χρησιμοποιήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X