ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αταλάϊ: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς το κυπριακό λαό

Ο ηγέτης των μουσουλμάνων υπογραμμίζει την σημασία την ειρηνικής συμβίωσης

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ» ο ηγέτης όλων των Μουσουλμάνων της Κύπρου απευθύνεται στους Χριστιανούς κατοίκους του νησιού και εύχεται «Χρόνια Πολλά».

Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, ο Μουφτής της Κύπρου, καθηγητής Ταλίπ Αταλάϊ απευθύνεται στην ελληνοκυπριακή κοινότητα και σε όλο τον ελληνόφωνο κόσμο με ένα μήνυμα Χριστουγέννων. Μηνύματα συμφιλίωσης στέλνει ο κ. Αταλάϊ ζητώντας κοινή δράση και όραμα για να αντιμετωπιστούν τα δεινά που ταλανίζουν το κυπριακό λαό.

«Εμείς οι Μουσουλμάνοι στις 12 Δεκεμβρίου γιορτάσαμε την γέννηση του Προφήτη μας και ταυτόχρονα ο Χριστιανικός κόσμος εορτάζει αυτές τις ημέρες την γέννηση του Ιησού Χριστού. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Χριστιανούς.

Σ’ αυτή την περίοδο, παραμένοντας πιστοί στα μηνύματα του Προφήτη Μωάμεθ και του Χριστού, θα πρέπει να συνεργαστούμε για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό. Αξίες που θα μας δώσουν την ευκαιρία να συμβιώσουμε ειρηνικά με όλα τα έθνη, χωρίς να αλλοιώνουμε την πίστη του κάθε ανθρώπου.

Κοινός στόχος, επίσης είναι να σιγήσει το κλάμα όλων των ανθρώπων, κυρίως των παιδιών, μητέρων και ηλικιωμένων, ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής αλλά παράλληλα και η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Αυτές τις μέρες θα πρεπει να θυμόμαστε ότι η προσευχή δεν είναι αρκετή για την επίτευξη αυτού του στόχου. Έχουμε την ιστορική ευθύνη και υποχρέωση να μετατρέψουμε σε πράξη τις ευχές μας».

Υπογραμμίζεται πώς το ιστορικό μήνυμα του Μουφτή Κύπρου αναμένεται να μεταδοθεί σε ολόκληρη την Κύπρο, στην ελληνική γλώσσα, κατά τις επόμενες ώρες.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση