ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παγετός στα ορεινά - Με αντιολισθητικές αλυσίδες στο Τρόοδος

Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη

ΚΥΠΕ

Οι πρωινές αναφορές για το οδικό δίκτυο στις πόλεις και τους υπεραστικούς δρόμους δεν αναφέρουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, στις ορεινές περιοχές, λόγω παγετού και κατολισθήσεων, παρατηρούνται κάποια προβλήματα, με την κατάσταση του οδικού δικτύου να έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ο παλαιός δρόμος Άλωνας – Αγρού, είναι κλειστός για όλα τα οχήματα. Την ίδια στιγμή, λόγω παγετού, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, (Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Καρβουνά – Τροόδους) είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Οι δρόμοι Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς – Pinewood – Προδρόμου και Πεδουλά – Προδρόμου – Τροοδίτισσας, είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί λόγω παγετού.

Επίσης οι δρόμοι Πεδουλά – Κύκκου – Κάμπου, Κύκκου – Μηλικουρίου, Κάμπου – Ορκόντα και Πολύστυπου – Χαντριών, έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενά τους οχήματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση