ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι δήλωνε στην «Κ» ο Τούρκος σχεδιαστής μόδας πριν την επίθεση

Τέθηκε στο στόχαστρο για αποκαλύψεις που αφορούσαν οικογεναικό φίλο του Ερντογάν

Την Κυριακή, και ενώ στα κατεχόμενα και στην Τουρκία είχε ξεκινήσε να δημιουργείται ένα κλίμα μίσους και λιντσαρίσματος, ο Τούρκος μόδιστρος Μπαρμπαρός Σανσάλ, μιλούσε στην «Κ» για τις ανησυχίες του και τους προβληματισμούς του.

Στις δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι έχει τεθεί στο στόχαστρο των κυβερνητικών κύκλων επειδή πριν από λίγο καιρό απεκάλυψε ότι η οικογένεια Άλμπαϊρακ, με την οποία διατηρεί οικογενειακές σχέσεις ο Πρόεδρος της Τουρκίας, επισκέπτεται τα καζίνο των κατεχομένων.

Εξαιτίας των νέων πιέσεων που δεχόταν στα κατεχόμενα, ο κ. Σανσάλ είχε τροποποιήσει τα σχέδια του και σκεφτόταν να τραβήξει τον δρόμο της εξορίας. «Πατρίδα του ανθρώπου είναι η γη όπου νοιώθει ελεύθερος και δημιουργικός», δήλωνε ο κ. Σιανσάλ, δίχως να γνωρίζει τα όσα θα συμβούν λίγες ώρες μετά.

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα επέλεγε την ελεύθερη Κύπρο ως νέο προορισμό, ο κ. Σανσάλ άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ο Ακιντζί μιλά για την Υπόθεση Σανσάλ

Με ένα ανακοινωθέν, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, εκφράζει τον μεγάλο προβληματισμό του σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από λίγες ώρες στα κατεχόμενα και στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ασκεί δριμύτατη κριτική στο «Υπουργείο Εξωτερικών» για την απόφαση της απέλασης του γνωστού μόδιστρου. Υπογραμμίζει την σημασία της ελευθερίας έκφρασης, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν συμφωνούμε με αυτή την άποψη. Θεωρεί απαράδεκτη εξέλιξη το λιντσάρισμα του κ. Σιανσάλ. Την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίζει ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του κ. Σιασάλ.

Παρόλα αυτά, οι κοινωνίες έχουν την υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τους τις επιταγές της δικαιοσύνης. «Η βασική προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι το γεγονός ότι δεν θεωρούμε ως εχθρό όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις μας», αναφέρει στο μήνυμα του κ. Ακιντζί.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα στην τ/κ κοινότητα αναπτύσσεται μια επικίνδυνη δυναμική μίσους και λιντσαρίσματος.

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση