ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυκλοφορικό έμφραγμα στις αφίξεις του αεροδρομίου Λάρνακας

Χάος σε ώρες αιχμής - ευθύνες στην Αστυνομία για την εικόνα που επικρατεί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται ο εξωτερικός χώρος των αφίξεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την απουσία ελέγχων αλλά και ρύθμισης της τροχαίας κίνησης εδώ και μεγάλο διάστημα. Η κατάσταση που δημιουργείται στο βασική πύλη εισόδου της Κύπρου παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις μιας και απουσιάζει παντελώς κάθε μορφής ελέγχου οχημάτων και επιβατών οι οποίοι εξέρχονται από το αεροδρόμιο.

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο Λάρνακας έγκειται στο γεγονός ότι η Αστυνομία είτε αρνείται είτε αδυνατεί να βάλει μια τάξη σε ένα κομμάτι του αεροδρομίου όπου η τροχαία κίνηση είναι αυξημένη σε περιόδους και ώρες αιχμής.

Με βάση την εικόνα που επικρατεί και που είναι ορατή για κάποιον που προσεγγίζει το αεροδρόμιο αυτοκίνητα σταθμεύουν όπου βρουν χώρο από το ύψος της εισόδου στο χώρο του αεροδρομίου μέχρι και το ύψος της αίθουσας αφίξεων χωρίς να υπάρχει ο σχετικός έλεγχος. Η κατάσταση που δημιουργείται χαρακτηρίζεται τραγική.

Βολές κατά της Αστυνομίας
Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ευθύνες επιρρίπτονται στην Αστυνομία. Η δύναμη επικρίνεται ότι με διάφορες δικαιολογίες προσπαθεί να μην επωμιστεί την ευθύνη ελέγχου του συγκεκριμένου χώρου προφασιζόμενη όπως υποστηρίζετε άλλοτε έλλειψη προσωπικού και άλλοτε θέματα ασφάλειας.

Οι φωνές που επιρρίπτουν ευθύνες στην Αστυνομία υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι στην δικαιοδοσία της μετά μάλιστα από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας με βάση την οποία απαγορεύτηκε στον διαχειριστή των αεροδρομίων να πραγματοποιεί έλεγχους και να απομακρύνει οχήματα που προκαλούν προβλήματα. Η ίδια γνωμάτευση υπεδείκνυε ότι ο έλεγχος στον εξωτερικό χώρο των αφίξεων είναι αρμοδιότητα του κράτους.

Αναγνωρίζει το πρόβλημα η Αστυνομία
Από πλευράς Αστυνομίας γίνεται παραδεκτό ότι οι έλεγχοι στο χώρο των αφίξεων είναι ελλιπείς με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό έμφραγμα μπροστά από το κτίριο. Ωστόσο ανεπίσημες πηγές μας έλεγαν ότι το όλο πρόβλημα θα επιλυθεί όταν επιτροπή που έχει συσταθεί θα παραδώσει τις εισηγήσεις της για την θέματα τροχαίας κίνησης αλλά και ασφάλειας.

Μέχρι τότε όπως μας λέχθηκε τα μέλη της Αστυνομίας κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Ωστόσο οι ίδιες πηγές αφήνουν να νοηθεί ότι ο έλεγχος εξωτερικά του χώρου αφίξεων δεν είναι μόνο ευθύνη της Αστυνομίας.

Η επιτροπή που έχει συσταθεί αποτελείται από εκπροσώπους του υπουργείου Μεταφορών του διαχειριστεί των αεροδρομίων και των Δημοσίων Έργων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση