ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καρφώνουν τη Γιωρκάτζη για το σκάνδαλο του Σ.Α Λευκωσίας

Αποκαλύψεις ότι είχε ενημερωθεί για ύποπτες κινήσεις υφιστάμενού της χωρίς να αντιδράσει

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Νέες διαστάσεις μετά και τις αποκαλύψεις της έντυπης «Κ» της περασμένης Κυριακής προσλαμβάνει μέρα με την μέρα η υπό διερεύνηση υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Ο Διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει την πρώην Διοικήτρια της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για την ύποπτη κατά τον ίδιο συμπεριφορά υψηλόβαθμου λειτουργού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο οποίος τότε είχε σχέση με τον ΣΑΛ ωστόσο η ίδια όπως υποστήριξε δεν αντέδρασε.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega One ο κ. Χασαπόπουλος άφησε σαφέστατα να νοηθεί ότι η κ. Γιωρκάτζη αγνόησε το όσα της μετέφερε και είχαν περιπέσει στην αντίληψή του για ύποπτη δραστηριότητα του συγκεκριμένου λειτουργού της Ελεγκτικής ο οποίος έχει αφυπηρετήσει.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Χασαπόπουλος τις ίδιες υποψίες που είχε τότε τις μετέφερε αργότερα στον νυν Γενικό Ελεγκτή με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Κ» της περασμένης Κυριακής για το συγκεκριμένο πρόσωπο υπάρχουν στοιχεία για ύποπτη διακίνηση ποσού κοντά στις 90 χιλιάδες από φορολογικό παράδεισο που είχαν κατατεθεί σε λογαριασμό στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το ίδιο πρόσωπο έχει εντοπισθεί η διακίνηση και άλλων ποσών που έχουν τραβήξει την προσοχή των ανακριτών αλλά και των λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που συνδράμουν τις έρευνες.

Από πλευράς Εισαγγελίας δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση στις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και τις απόψεις ότι η αστυνομία θα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα προκειμένου να μην χαθούν στοιχεία.

Ανεπίσημα αυτό το οποίο λέγεται υπό μορφή δημοσιογραφικών πληροφοριών είναι ότι οι ανακριτές έχουν οδηγίες να συνεχίσουν τις έρευνες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X