ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Παιδείας: Οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους

Οι κανονισμοί θα οδηγηθούν ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής αναφέρει ανακοίνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας που ουσιαστικά απαντά στην εξαγγελεία της ΠΣΕΜ που έκανε νωρίτερα για δίωρη διαμαρτυρία των μαθητών την Πέμπτη. Το Υπουργείο εκφράζει τις ανησυχίες για τη στάση της ΠΣΕΜ και τονίζει πως οι κανονισμοί θα οδηγηθούν ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) καθώς και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοινώσεις τους καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Λυκείων, των Εξατάξιων Γυμνασίων και των Τεχνικών Σχολών της Κύπρου να μην μπουν στις τάξεις αύριο Πέμπτη κατά την 3η και 4η περίοδο των μαθημάτων. Ωστόσο η ΠΣΕΜ προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω τους καλεί να αποχωρήσουν από τα μαθήματα την 3η και 4η περίοδο και στη συνέχεια να εγκαταλείψουν το σχολείο. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται ενόψει της προώθησης των Κανονισμών Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προσχεδίου των Κανονισμών, όλοι οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί φορείς, μεταξύ αυτών και οι οργανωμένοι γονείς και μαθητές, είχαν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να διατυπώσουν θέσεις, απόψεις και προβληματισμούς και να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους ενώπιον της ενδοϋπηρεσιακής Επιτροπής. Ακολούθως όλοι οι εκπαιδευτικοί εταίροι και όλες οι πλευρές είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις θέσεις τους ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής, όπου έγινε ευρεία και εξαντλητική συζήτηση πάνω στους προτεινόμενους κανονισμούς.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θεωρεί ότι οι προτεινόμενοι κανονισμοί θα βελτιώσουν πολλές πτυχές της καθημερινής μαθητικής ζωής και λειτουργίας των σχολείων μας και θα εκσυγχρονίσουν το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών μας, παρέχοντάς τους την αναγκαία και αποτελεσματική στήριξη μέσα στη σχολική μονάδα στη βάση των διαγνωσμένων μαθησιακών αναγκών τους. Οι κανονισμοί θα οδηγηθούν ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για ψήφιση και καλούνται όλοι να σεβαστούν τις αποφάσεις που θα ληφθούν μέσα από απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορεί τους μαθητές ότι οι εκπαιδευτικοί όλες τις περιόδους θα παραμείνουν στις θέσεις τους, αναμένοντάς τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Επίσης, το Υπουργείο επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τους υφιστάμενους Κανονισμούς Λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, και στη βάση σχετικής γνωμάτευσης της Γενικής Εισαγγελίας, οι απουσίες των μαθητών από μαθήματα για αποχές που γίνονται για διαμαρτυρίες που οργανώνονται από τις οργανώσεις των μαθητών, ΕΣΕΜ ή ΠΣΕΜ, δεν μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογημένες. Ως εκ τούτου, με βάση τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων, οι μαθητές που θα απέχουν από τα μαθήματά τους μετά την 3η περίοδο της 2ας Φεβρουαρίου 2017 θα θεωρηθεί ότι απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τα συγκεκριμένα μαθήματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση