ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τα περί «82ης επαρχίας της Τουρκίας»

Αναφορά του ΓΓ της ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας

ΚΥΠΕ

Έντονη αντίδραση έχει προκαλέσει στα κατεχόμενα αναφορά του ΓΓ της ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας (TÜRSAB) σε 82η επαρχία της Τουρκίας, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, σε συνέδριο με τίτλο “Ανακαλύψτε την βόρεια Κύπρο” που διοργάνωσε η Ένωση σε συνεργασία με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ και χορηγό της εταιρεία Τας γιαπί ΛΤΔ που διαχειρίζεται το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζιάν.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, η εκδήλωση έγινε την Τρίτη στα κατεχόμενα παρουσία των “υπουργών” συγκοινωνιών και τουρισμού, Κεμάλ Ντουρούστ και Φικρί Ατάογλου αντίστοιχα, του “βουλευτή” του ΚΕΕ, Χασάν Τατσόι, των “δημάρχων” Κυθρέας και Μόρφου και του Τούρκου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Τας γιαπί, Εμρουλάχ Τουρανλί, εναντίον του οποίου η Κίπρις ποστασί ασκεί κριτική για τον τρόπο που προχώρησε στην εκμετάλλευση του παράνομου αεροδρομίου, την κατασκευή νέου αεροδιαδρόμου και τερματικού.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο ΓΓ της TÜRSAB, Τσετίν Γκιουρτζιούν μίλησε για δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό και πως το σχέδιο “Ανακάλυψε” (ένα μέρος), που στηρίζει η Χουριέτ ως επικοινωνιακό μέσο, έχει στόχο να μειώσει τις δυσκολίες που υπάρχουν και τόνισε ότι ο εσωτερικός τουρισμός για να λυθούν τα προβλήματα είναι “εκ των ων ουκ άνευ”. Ο κ. Γκιουρτζιούν είπε ότι θεωρούν το ψευδοκράτος ως 82η επαρχία της Τουρκίας προσθέτοντας ότι στα κατεχόμενα έχουν γίνει επενδύσεις 400 εκ ευρώ στον τουρισμό και συνεχάρη γι` αυτό τους επιχειρηματίες που επένδυσαν στον τουριστικό τομέα.

Δεν ξέρω αν τέτοιου είδους δηλώσεις γίνονται επί σκοπού ή όχι και δεν θεωρώ ότι τέτοιου είδους αναφορές είναι λόγω έλλειψης απλής πληροφόρησης ανέφερε στην Κίπρις ποστασί ο γγ του ΡΤΚ, Ερντογάν Σορακίν επικρίνοντας τον “πρωθυπουργό” και την “κυβέρνηση” που δεν στηρίζουν την διαδικασία επίλυσης και ζητούν να τερματιστούν οι συνομιλίες, λέγοντας ότι γι` αυτό “δεν παραξενεύομαι που δεν αντέδρασαν σε αυτές τις δηλώσεις”.

Σίγουρα δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι είμαστε η 82η επαρχία της Τουρκία, δήλωσε επίσης στην Κίπρις ποστασί, ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ λέγοντας ότι το κόμμα του που στηρίζει μια λύση στην Κύπρο δεν βλέπει το “βορρά” ως επαρχία της Τουρκίας και ότι για να κάνεις εκστρατεία διαφώτισης της Κύπρου θα πρέπει να λες ότι είναι ξεχωριστό “κράτος”.

Δεν έχει νόημα να σχολιάζουμε κουβέντες που λέγονται αριστερά και δεξιά, ανέφερε ο γγ του ΔΚ, Αφέτ Οζτζιαφέρ. “Δεν χρειάζεται να τα παίρνουμε σοβαρά”.

Το θέμα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως και το άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου της Χουριέτ, Ερτουγρούλ Οζγκιόκ ο οποίος αναφερόμενος στο “Ανακάλυψε την Κύπρο”, τις δύο μέρες που πέρασε στα κατεχόμενα και την ομιλία του “πρωθυπουργού” Χουσείν Οζγκιουργκιούν στην εν λόγω εκδήλωση, είπε πως μόλις άρχισε να μιλά ο κ. Οζγκιουργκιούν η ομάδα της Χουριέτ άρχισε να συζητά εάν είναι εκείνος πιο όμορφος ή ο Πρωθυπουργός του Καναδά.

Ανάμεσα στην ομάδα της Χουριέτ που βρέθηκε στα κατεχόμενα ήταν και πολλές γυναίκες που θεώρησαν ότι ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν είναι πιο όμορφος από τον Τζάστιν Τριντό, γράφει ο Οζγκιόκ δημοσιεύοντας φωτογραφία και των δύο και περιγράφοντας την εικόνα του Οζγκιουργκιούν ως αθλητικού, ψηλού τύπου, 52 ετών που δεν του φαίνεται.

Ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν δήλωσε στον δημοσιογράφο της Χουριέτ ότι το καλύτερο προϊόν τους είναι η δημοκρατία και η ανεξάρτητη, ισχυρή δικαιοσύνη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X