ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αθαλάσσα: Επιλύθηκε το θέμα με το ζεστό νερό στο νοσοκομείο

Συνάντηση του Διευθυντή με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών

ΚΥΠΕ

Το θέμα που παρουσιάστηκε με την έλλειψη ζεστού νερού στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας επιλύθηκε, είπε ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Γιάννης Καλακούτας, σε σημερινές του δηλώσεις, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Γιώργο Λιλλήκα.

Ο κ. Λιλλήκας, σε δηλώσεις του, είπε ότι επείγει η δημιουργία νέου σύγχρονου νοσοκομείου και η μεταφορά των ατόμων με νοητικά προβλήματα σε άλλο εξειδικευμένο χώρο, προσθέτοντας ότι μετά την ενημέρωση που είχανε από το διευθυντικό προσωπικό, διαπιστώνουν ότι οι ανάγκες είναι πολλές και σοβαρές και η πρώτη σοβαρή ανάγκη που τίθεται ενώπιον της πολιτείας είναι η δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου νοσοκομείου που να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις και αντιλήψεις της ψυχιατρικής.

«Το μήνυμα αυτό θα το μεταφέρουμε στις συναντήσεις που θα έχουμε προσεχώς με τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας. Αυτό θα πρέπει να καταστεί προτεραιότητα και να μπει ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα γιατί δεν μπορεί να συνεχίσουν να στεγάζονται εδώ υπηρεσίες που τις χρειάζεται μια σημαντική ομάδα του πληθυσμού μας η οποία ατύχησε και έχει αυτά τα σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να εξυπηρετείται μέσα σε εγκαταστάσεις του 1960 που είναι παρωχημένες. Στις παλιές εγκαταστάσεις οφείλονται και τα προβλήματα που παρουσιάζονται είτε με τη θέρμανση είτε με την παροχή ζεστού νερού τα οποία δεν πρόκειται να επιλυθούν, ας μου επιτραπεί ο όρος, με μπαλωματικές λύσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι φιλοξενούνται στο Ψυχιατρείο άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν νοητικά και όχι ψυχιατρικά προβλήματα και τα οποία θα έπρεπε να μεταφερθούν αλλού και να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Σε ερώτηση για το θέμα που προέκυψε με τη μη ύπαρξη ζεστού νερού, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι εγκαταστάσεις στο χώρο είναι πάρα πολύ παλιές και πρόσθεσε ότι ενημερώθηκαν από το Διευθυντή ότι το θέμα επιλύθηκε.

«Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν πραγματικά αυτά τα προβλήματα γιατί οι εγκαταστάσεις είναι τόσο παλιές που απλά θα γίνονται επιδιορθώσεις, θα σπαταλούνται λεφτά αλλά πολύ σύντομα θα παρουσιαστούν ξανά τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα, γι’ αυτό επείγει να δημιουργηθούν νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, ένα σύγχρονο νοσοκομείο, διαφορετικά θα πετάμε λεφτά του δημοσίου και δεν θα έχουν την ποιότητα των υπηρεσιών που δικαιούνται να έχουν οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το χώρο», πρόσθεσε.

Ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Γιάννης Καλακούτας, σε δηλώσεις του και ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αν έχει επιλυθεί το πρόβλημα έλλειψης ζεστού νερού, είπε ότι έχει επιλυθεί το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι έστειλε και επιστολή στον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη αναφέροντας του το τι είχε συμβεί. Σημείωσε ότι είχε παρουσιαστεί πρόβλημα το μηχανοστάσιο, το οποίο επίλυσαν τα Δημόσια Έργα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καλακούτας είπε ότι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας υπάρχουν 60 ασθενείς.
Ανέφερε, επίσης, ότι χρειάζεται να χτιστεί νέο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας και πρόσθεσε ότι το υφιστάμενο ψυχιατρείο είναι από το 1964.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν άτομα τα οποία δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ο κ. Καλακούτας απάντησε καταφατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση