ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Την 1η Μαρτίου η ανακοίνωση της ποινής για τον Ρίκκο (upd)

Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία ενημέρωση 15:45

Την πρώτη Μαρτίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Κακαουργιοδικείου για τις ποινές των κατηγορούμενων στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου, όπως ορίστηκε σήμερα από το Κακουργιοδικείο.

Η διαδικασία για μετριασμό της ποινής του Ρίκκου και των συγκατηγορούμενων του οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι σε όλες τις κατηγορίες, άρχισε από τις έντεκα το πρωί ενώπιον Κακουργιοδικείου και διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες.

Με την αντίδραση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου για ένα σημείο της αγόρευσης του δικηγόρου του για το οποίο δεν έγινε αναφορά στα όσα είπε ο Χρίστος Πουργουρίδης για μετριασμό της ποινής ολοκληρώθηκε η αγόρευσή του κ. Πουργουριδη. Ο Ερωτοκρίτου ζήτησε τον λόγο υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να γίνει αναφορά για το κεφάλαιο της αγόρευσης που αφορά την αναστολή ποινής. Το δικαστήριο αντέδρασε και τον ρώτησε εάν θέλει να μιλήσει με τον δικηγόρο του ή αν θέλει να τον απολύσει λέγοντας συνάμα ότι δεν μπορεί να μιλήσει. Στο θέμα που προέκυψε παρενέβη και ο Αλέκος Μαρκίδης λέγοντας ότι η διαδικασία είναι δημόσια και ο ίδιος δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της αγορευσης του κ. Πουργουρίδη. Το δικαστήριο διέκοψε για 15 λεπτά.

Ο Πουργουρίδης λέει ότι στους λόγους αναστολής υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τον ίδιο από ενδεχόμενη φυλακιση του.

Από την πλευρά του ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου απολογήθηκε στη συνέχεια για το συμβάν που προηγήθηκε με τον δικηγόρο του.

Ακολούθησε η αγόρευσή του δικηγόρου του Ανδρέα Κυπρίζογλου ο οποίος ανέφερε πως η αδικοπραξία που εντόπισε το δικαστήριο για Ανδρέα Κυπρίζογλου κινείται στα όρια της διάπραξης. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, τόνισε η θέση ισχύος που είχε στον πελάτη του ο Ερωτοκρίτου ως εργοδότης του και ως μέντορας του. Υποστήριξε επίσης πως ο πελάτης τους αγνοούσε την υπόθεση Providencia, ενώ δεν αποκόμισε οφέλη από την αδικοπραξία που του αποδίδεται.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να λάβει υπόψη του στην επιβολή ποινής ότι ο Κυπρίζογλου είναι προστάτης της μητέρας του και της γιαγιάς του. Επίσης παρουσίασε ιατρικές βεβαιώσεις για τον πελάτη του. Ως εκ τούτου δικαιολογείται η μη επιβολή ποινής ή αν επιβληθεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. 

Ο δικηγόρος της εταιρείας Α Νεοκλέους ΔΕΠΕ αφού προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή λειτουργίας της εταιρείας αλλά και τις θετικές αξιολογήσεις έκανε λόγο για επιπτώσεις αρνητικές λόγω της καταδικαστικής απόφασης που, όπως είπε,  θα επηρεάσουν τους δικηγόρους και υπαλλήλους της εταιρείας. Ο κ. Γεωργίου ζήτησε από το δικαστήριο να λάβει αυτό τον παράγοντα υπόψη του.

Ο. Μαρκίδης αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής παρουσίασε στο δικαστήριο το κοινωφελές έργο του πελάτη του αλλά και βεβαιώσεις για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Τα προβλήματα όπως είπε ο κ. Μαρκίδης είναι τόσο σοβαρά που ο πελάτης του δεν μπορεί να τύχει περίθαλψης στη φυλακή. Ο πελάτης του, είπε, δεν είχε οικονομικό όφελος.
Ο. κ Μαρκίδης είπε ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να καταλήξει σε φυλάκιση ή τουλάχιστον αναστολή. Ο κ. Μαρκίδης ζήτησε οι καταδικασθέντες να παραμείνουν ελεύθεροι με όρους μέχρι την επιβολή ποινής.

Ένοχοι στην υπόθεση είναι οι Ρίκκος Ερωτοκρίτου, Ανδρέας Κυπρίζογλου, Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι στις οκτώ Φεβρουαρίου μεταξύ άλλων για διαφθορά, δωροδοκία και συνωμοσία προς καταδολίευση, ποινές οι οποίες επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι επτά χρόνια.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση