ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άκαρπες οι έρευνες για τον νεαρό δύτη στον Πωμό

Η τύχη του 31χρονου Ανδρέα Γιάγκου αγνοείται από χθες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χωρίς διακοπή συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για τον εντοπισμό του 31χρονου Ανδρέα Γιάγκου, ηλεκτρολόγου που εργάζεται στις Βρετανικές Βάσεις. Σημειώνεται ότι ο αγνοούμενος δύτης είναι πατέρας δυο ανήλικων παιδιών 1,5 και 6 ετών και διαμένει στην Ερήμη της Επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εκτελούνται έρευνες επιφανείας όσο και υποθαλάσσιες με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού της 460 ΜΕΔ, της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών της ΕΦ, της ΜΑΕΠ, της Λιμενικής Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας αλλά και εθελοντικών ομάδων.

Κάτοικοι της περιοχής εθελοντές χτένισαν, την παράλια περιοχή μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα με σκοπό τον εντοπισμό του. Εκτός από το εφεδρικό ψαροτούφεκο του 31χρονου αγνοούμενου μέχρι στιγμής δύτη εντοπίστηκε στις 10:00 σήμερα από δύτες το δεύτερο ψαροτούφεκο που χρησιμοποίησε σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από την ακτή στον Πωμό.

«Επικίνδυνη η θάλασσα για έναν αρχάριο ψαρά»

Επιπρόσθετα, ο Ηρακλής Ευριπίδου, εθελοντής που συμμετείχε στις έρευνες και φίλος του αγνοούμενου δύτη, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως είχε δει το σήμα που χρησιμοποιούσε ο 31χρονος για να βουτήξει στη θαλάσσια περιοχή του Πωμού και ακολούθως μετά την πληροφορία για την εξαφάνισή του ενημέρωσε την Αστυνομία για την περιοχή που τον είδε τελευταία φορά. Με βάση οδηγίες, σημείωσε, οι εθελοντές δύτες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί έρευνες στη θάλασσα του Πωμού από τα ρηχά νερά προς τα βαθιά.

Σε σχέση με την ανεύρεση ενός ψαροτούφεκου μαζί με την πνευστή σημαδούρα ασφαλείας του δύτη, ο κ. Ευριπίδου είπε ότι το γεγονός ότι κόπηκε το σχοινί σημαίνει ότι μπορεί να πιάστηκε κάτω και καθώς κολυμπούσε ο δύτης να κόπηκε ή αν έπαθε ατύχημα ο δύτης να τρίφτηκε και να κόπηκε.

Όσο για το ψαροτούφεκο, εξήγησε ότι αυτό ήταν το εφεδρικό που είχε στην κατοχή του ο 31χρονος και όχι εκείνο που κρατούσε στο χέρι του.

Ο κ. Ευριπίδου, επίσης, ρωτηθείς σε πόσα μέτρα βάθος φέρεται να ψάρευε ο 31χρονος, ανέφερε πως το σχοινί που χρησιμοποιούσε και είχε πάνω στη σημαδούρα ήταν 19 μέτρα που σημαίνει ότι αυτός ψάρευε από τα 0 έως τα 19 μέτρα βάθος.

Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, κάτοικος Πωμού, ερασιτέχνης ψαράς ανέφερε πως ο 31χρονος επισκεπτόταν τακτικά τον Πωμό και ψάρευε. Χθες, είπε, έφτασε στην περιοχή στις 07:00 το πρωί με το όχημα του. Μέχρι στιγμής, είπε, δεν έχουμε αποτέλεσμα.

Ο Παρασκευάς Παύλου, κάτοικος της Πόλης Χρυσοχούς, ψαράς στον Πωμό είπε πως όταν έχει φουρτούνα η θαλάσσια περιοχή του Πωμού είναι επικίνδυνη. Αν, είπε, ένας ψαράς είναι αρχάριος τότε υπάρχει κίνδυνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση