ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μειώνονται από 15 Μαρτίου οι τιμές των φαρμάκων

Στο πλαίσιο της ετήσιας επικαιροποίησης του τιμοκαταλόγου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων από τις 15 Μαρτίου χαιρετίζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας παράλληλα ότι το θέμα των τιμών και της διαθεσιμότητας των φαρμάκων θα επιλυθεί οριστικά μέσα από την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Η ΠΟΣΠΦ «χαιρετίζει τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων η οποία θα εφαρμοστεί από τις 15 Μαρτίου στο πλαίσιο της ετήσιας επικαιροποίησης του τιμοκαταλόγου, κατόπιν σχετικού διατάγματος του Υπουργού Υγείας».

Αναφέρεται ότι «η μείωση των τιμών των φαρμάκων ως επακόλουθο της προσαρμογής στις τιμές στις οποίες διατίθενται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η οποία αφορά κυρίως φάρμακα για το νευρικό σύστημα, τα αντιβιοτικά και φάρμακα καρδίας, αναντίλεκτα αποτελεί ένα βήμα προς όφελος των κύπριων ασθενών».

Εκφράζεται περαιτέρω η θέση ότι «το γενικότερο θέμα των τιμών και της διαθεσιμότητας των φαρμάκων θα επιλυθεί οριστικά και προς όφελος των ασθενών μέσα από την εφαρμογή του ΓεΣΥ». Τα οφέλη, προστίθεται, «θα είναι πολλαπλά, αφού από τη μία θα υπάρχουν φθηνότερες τιμές και από την άλλη θα βελτιωθεί η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X