ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαβουλεύσεις Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ για την τρομοκρατία

Το ΥΠΕΞ φιλοξένησε τον πρώτο γύρο των διαβουλεύσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Τον πρώτο γύρο των διαβουλεύσεων για θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, φιλοξένησε το Υπουργείο Εξωτερικών, στη Λευκωσία, την Πέμπτη.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση «στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, στις 8 Δεκεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, συμφώνησαν στη Διακήρυξη της Ιερουσαλήμ, η οποία προνοεί την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, για προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα».

«Αναγνωρίζοντας πρωτίστως το σοβαρό κίνδυνο που προέρχεται από την τρομοκρατία, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τρεις ηγέτες δεσμεύτηκαν όπως οι χώρες τους εργαστούν στενότερα και εντός του πλαισίου της διεθνούς κοινότητας, για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης», προστίθεται.

Σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Ιερουσαλήμ, σημειώνεται, «το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας φιλοξένησε σήμερα τον πρώτο γύρο των διαβουλεύσεων στη Λευκωσία».

«Εγκαινιάζοντας ένα τριμερή διάλογο μεταξύ εμπειρογνωμόνων των αρμόδιων Αρχών των τριών χωρών, αντιπροσωπείες από τις τρεις χώρες συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν τις τρέχουσες απειλές και προκλήσεις και να διερευνήσουν τις δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X