ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κορυφώνονται στην Κύπρο οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου

Με κάθε επισημότητα εορτάζει η Κύπρος την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

ΚΥΠΕ

Με κάθε επισημότητα εορτάζει η Λάρνακα την 25η Μαρτίου

Με κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και επαρχίας Λάρνακας άρχισαν στις έξι το πρωί οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Γύρω στις επτά πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας από το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου.

Γύρω στις δέκα το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Θα ακολουθήσει γύρω στις 11 τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας και στις 11.45 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, το χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Υπουργός Υγείας, πλαισιούμενος από τις αστυνομικές, στρατιωτικές και εκκλησιαστικές αρχές της Λάρνακας.

Στην Αραδίππου η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.30 το πρωί στην εκκλησία Αποστόλου Λουκά και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Χρίστος Πατσαλίδης, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.
Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, το χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου. Στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στην Αθηένου η δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.30 στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου. Θα ακολουθήσει παρέλαση στην Οδό Μιχαήλ Γεωργίου.

Στα Πάνω Λεύκαρα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 10 το πρωί από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Σαλώμη Παναγιώτου, Βοηθός Διευθύντρια του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση και στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.

Στα Λιβάδια η δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.15 το πρωί από τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αντώνης Καίσαρης, Φιλόλογος Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.

Στη Δρομολαξιά – Μενεού η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κυριάκος Νίκας, Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Δρομολαξιάς και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση στην Οδό Ελευθερίας.

Κορυφώνονται σήμερα στην Πάφο οι εκδηλώσεις για την επέτειο 1821

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται υπό την ομπρέλα της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο, κορυφώνονται με την παρέλαση παλαιών πολεμιστών, μαθητών/τριών των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς και εκπροσώπων σωματείων και οργανώσεων, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, από ειδική εξέδρα στην είσοδο του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου (επί της Λεωφ. Γεωργίου Γρίβα Διγενή).

Πριν την παρέλαση θα τελεστεί η καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα του 1821.

Άρχισαν οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Με κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, άρχισαν σήμερα οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Στις 06.30 πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.

Η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αντώνης Θεοδώρου, Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και γύρω στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου.

Στην Αγία Νάπα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 09.30 το πρωί στην εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Σπύρος Βασιλείου.

Στη Δερύνεια η δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09:15 το πρωί στην εκκλησία Αγίων Πάντων, προϊσταμένου του Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Πυλιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Μάριος Ηλιάδης, πρώην Υπουργός, μέλος της διαπραγματευτικής Ομάδας Κυπριακού.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γιώργος Χρυσαφίνης Έπαρχος Αμμοχώστου και γύρω στις 10 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Ελευθερίας.

Στη Σωτήρα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.15 το πρωί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Μιχαήλ Λοϊζίδης, Α΄ Λειτουργός Εκπαίδευσης και Επαρχιακός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας – Αμμοχώστου

Θα ακολουθήσουν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων, ενώ γύρω στις δέκα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση