ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με δοξολογίες και παρελάσεις τίμησε η Κύπρος την 25η Μαρτίου

Με κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης άρχισαν οι εορτασμοί της επετείου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η μαθητική παρέλαση στη Λευκωσία

Μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών, φοιτήτριες και φοιτητές πανεπιστημίων και τριτοβάθμιων σχολών, τμήματα προσκόπων και οδηγών, παλαιοί πολεμιστές, αθλητικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις παρέλασαν στο πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία, στη Λευκωσία.

Στην εξέδρα των επισήμων το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκαν εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, εκπροσωπώντας την Ελληνική Δημοκρατία ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος,ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία Ηλίας Φωτόπουλος, καθώς και αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι επίσημοι.

Εορτάζεται με κάθε λαμπρότητα η εθνική επέτειος στη Λάρνακα

Με κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και επαρχίας Λάρνακας άρχισαν στις έξι το πρωί οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Γύρω στις επτά πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας από το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου.

Γύρω στις δέκα το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου.
όπου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.

Εκδηλώσεις στη Πάφο για την επέτειο 1821

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται υπό την ομπρέλα της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο, κορυφώθηκαν με την παρέλαση παλαιών πολεμιστών, μαθητών/τριών των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς και εκπροσώπων σωματείων και οργανώσεων, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, από ειδική εξέδρα στην είσοδο του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου (επί της Λεωφ. Γεωργίου Γρίβα Διγενή).

Πριν την παρέλαση έχει τελεστεί η καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα του 1821.

Οι εορτασμοί  στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Με κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, άρχισαν σήμερα οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Στις 06.30 πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.

Η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε γύρω στις 09.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειου και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση