ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τρεις οι συλλήψεις στις φυλακές για ναρκωτικά

Έξι μέρες κράτησης για τον δεσμοφύλακα ο οποίος μετέφερε κοκαΐνη στις φυλακές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο δεσμοφύλακας στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ποσότητα κοκαΐνης και πιστόλι, ενώ το δικαστήριο διέταξε την εξαήμερη κράτηση του.

Με ανακοίνωση της η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών αναφέρει ότι έχει αποδείξει για ακόμη μια φορά, την πρόθεσή της να πατάξει κάθε φαινόμενο διαφθοράς εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος,. Για άλλη μια φορά, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών που λήφθηκαν στο Τμήμα Φυλακών, αναφέρει, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για να προβεί σε έρευνες σε δεσμοφύλακα, ο οποίος ενδεχομένως να μετέφερε ναρκωτικές ουσίες στις Φυλακές. Μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, το Τμήμα Φυλακών έλαβε άμεσα μέτρα περιορισμού του συγκεκριμένου δεσμοφύλακα, καθώς και κρατουμένων που ενδεχομένως να έρχονταν σε επαφή μαζί του.

Όπως αναφέρεται μετά από συντονισμένες έρευνες που έγιναν σε συνεργασία του Τμήματος Φυλακών και της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες τόσο στο όχημα του δεσμοφύλακα όσο και στην κατοχή του, καθώς και πιστόλι.

«Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών προέβηκε άμεσα στις ανάλογες ενέργειες και από σήμερα η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, μετά από αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, και ως αρμόδια αρχή έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο δεσμοφύλακα. Επίσης, το Δικαστήριο έχει εκδώσει διάταγμα προσωποκράτησής του διάρκειας έξι ημερών».

Η διεύθυνση των φυλακών επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά της ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές ενώ σημειώνει ότι θα επιδεικνύεται μηδενική ανοχή σε κάθε πράξη διαφθοράς.

Πρόκειται για τον τρίτο δεσμοφύλακα που συλλαμβάνεται για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών ουσιών μετά από πληροφορίες που λάβαμε και αξιολογήσαμε με κάθε σοβαρότητα.

«Η Διεύθυνση του Τμήματος θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τις ενέργειες αυτές που είναι και απαίτηση της πλειοψηφίας των μελών του Τμήματος που εργάζονται με ζήλο και επαγγελματισμό», αναφέρεται καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση