ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:21
 

319 υποθέσεις κατασχέσεων μέσα σε ένα μήνα

Το Τμήμα Τελωνείων κατέσχεσε 18.980 τεμάχια τσιγάρα, 94 κιλά και 97 γραμμάρια καπνού

Newsroom K

Συνολικά 319 υποθέσεις (Σημεία Διέλευσης, Επαρχιακά Τελωνεία Λευκωσίας, Λάρνακας, Πάφου και Λεμεσού και Αρχιτελωνείο) χειρίστηκε το Τμήμα Τελωνείων προβαίνοντας σε κατασχέσεις στα πλαίσια της Τελωνειακής και της άλλης Νομοθεσίας, που είναι επιφορτισμένο να εφαρμόζει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Τμήμα Τελωνείων κατέσχεσε 18.980 τεμάχια τσιγάρα, 94 κιλά και 97 γραμμάρια καπνού (για στριφτό τσιγάρο και για ναργιλέ), 10.052 τεμάχια που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, αρώματα κλπ) και € 4.725 (τέσσερεις χιλιάδες επτακόσια είκοσι πέντε Ευρώ), $ 15.000 (δέκα πέντε χιλιάδες Δολάρια Αμερικής) και £ 6.755 (έξι χιλιάδες επτακόσιες πενήντα πέντε Αγγλικές Στερλίνες).

Επίσης, διάφορα είδη, η εισαγωγή των οποίων στη Κύπρο απαγορεύεται όπως, φυτά, φάρμακα, φυτοφάρμακα, γαλακτοκομικά προϊόντα, νωπό κρέας, ηλεκτρονικά τσιγάρα και εξαρτήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου κ.α. καθώς 2000 ζωντανά πτηνά, τα οποία μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες περιοχές. Τα πτηνά, παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας για τα περαιτέρω.

Όπως αναφέρεται, την υπό αναφορά περίοδο, ελέχθησαν επίσης 45 οχήματα για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου. Στο ντεπόζιτο καυσίμων δύο (2) από αυτά, εντοπίστηκε βιομηχανικό πετρέλαιο και κατασχέθηκαν. Κατασχέθηκαν επίσης 445 λίτρα βενζίνης και πετρελαίου. Οι πλείστες των υποθέσεων έχουν τύχει εξώδικης διευθέτησης με την καταβολή συνολικού χρηματικού ποσού ύψους € 87.608.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις 27 Οκτωβρίου 2019, κατά τον συνήθη έλεγχο επιβατών πτήσης που αφίχθηκε στη Κύπρο από το Κίεβο της Ουκρανίας, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε αποσκευή Ουκρανού υπηκόου ποσότητα 17 κιλών και 784 γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης που διαπιστώθηκε ότι είναι κάνναβη και κατασχέθηκαν, ενώ ο επιβάτης συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα.
 Στη συνέχεια, τόσο ο συλληφθείς όσο και η κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών για τα περαιτέρω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X