ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:42
 

Αναβολή στη λήψη απόφασης για νομικό σύμβουλο του Δήμου Πάφου

Μετά το νέο αδιέξοδο αποφασίστηκε να ζητηθεί νομική γνωμάτευση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Xωρίς αποτέλεσμα έληξε η σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου με θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με το κατά πόσο θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Πάφου Πολύκαρπος Φιλίππου. 

Μετά το νέο αδιέξοδο αποφασίστηκε να ζητηθεί νομική γνωμάτευση για το πώς θα προχωρήσει το Σώμα.

Κατά την έναρξη της συνεδρίας, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος διάβασε σχετική επιστολή που απέστειλε πριν από τη συνεδρία στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μέσω της οποίας αναφέρθηκε στα γεγονότα τα οποία δημιούργησαν την πεποίθησή του ότι ο νομικός σύμβουλος είναι ακατάλληλος για να παρέχει στον Δήμο υπό την ιδιότητα του Νομικού του Συμβούλου νομική υποστήριξη και καθοδήγηση με την απαιτούμενη επάρκεια, αντικειμενικότητα, αξιοπιστία και ευθυκρισία αλλά και με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Δήμου.

Αρχικά τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών ομάδων. Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Νίκος Σιμιλλίδης ανέφερε πως το θέμα έχει εξαντληθεί και πως πρέπει να ληφθεί η σωστή απόφαση από το Σώμα.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ Γιάννης Κουλουντής είπε πως η απόφαση της πλειοψηφίας πρέπει να είναι σεβαστή από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου ανέφερε πως τα μέλη πρέπει να ψηφίσουν και να λειτουργήσουν με δημοκρατικές διαδικασίες. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Κώστας Δίπλαρος είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί το δημοτικό συμβούλιο για 20 μήνες και έχει πάρει περισσότερη έκταση από ό,τι χρειάζεται.

Εγιναν τοποθετήσεις και από άλλους νομικούς συμβούλους.

Οπως και οι προηγούμενες έτσι και η αποψινή, πολύωρη, συνεδρία κατέληξε σε αδιέξοδο, με τον Δήμαρχο να έρχεται σε αντιπαράθεση με μέλη δημοτικού συμβουλίου, τα οποία έκρινε ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν λόγω - όπως υποστήριξε- της ιδιάζουσας σχέσης με τον Νομικό Σύμβουλο επειδή τους εκπροσώπησε στη Λευκωσία στην υπόθεση Καλλιμάρμαρο.

Από την άλλη πλευρά, μέλη του δημοτικού συμβουλίου αμφισβήτησαν τη συμμετοχή του Δημάρχου στην ψηφοφορία επικαλούμενα "εμπάθεια", έναντι του νομικού συμβούλου.

Επιπρόσθετα άλλα μέλη ζήτησαν την εξαίρεση τριών δημοτικών συμβούλων της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, νομικών στο επάγγελμα, από την ψηφοφορία  με το σκεπτικό ότι πιθανόν να έχουν τα γραφεία τους οποιαδήποτε σχέση με το γραφείο του Νομικού Συμβούλου.

Ακολούθως ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε και στην επιστολή που απέστειλε στον δημοτικό σύμβουλο Μαρίνο Στυλιανού, ο οποίος πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει την Διεύθυνση του ΕΒΕ Πάφου.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο διορισμός αυτός μπορεί να επηρεάσει την αμεροληψία του αφού, κατά το σκεπτικό του Δημάρχου, ο γιος του Νομικού Συμβούλου είναι μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Πάφου.

Μετά τις εξελίξεις η συνεδρία αναβλήθηκε χωρίς τη λήψη απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X