ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστάληκε η κατεδάφιση του «Κτήματος Μακένζι»

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, με βάση απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου Λάρνακας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναστάληκε μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, με βάση απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου Λάρνακας, η κατεδάφιση του «Κτήματος Μακένζι».

Οι διαχειριστές του «Κτήματος Μακένζι» προσέφυγαν δια του δικηγόρου τους, μονομερώς στο Διοικητικό Δικαστήριο Λάρνακας και με χθεσινή απόφαση του το Σώμα «διατάσσει όπως η ισχύς και/η εκτέλεση της αίτησης του Δήμου Λάρνακας ημερομηνίας 14/2/2019 με την οποία χορήγησε στον Υπουργό Εσωτερικών, ως κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, την άδεια κατεδάφισης του Κτήματος Μακένζι και όλων των υποστατικών και/ή εγκαταστάσεων που έχουν αναγείρει οι αιτητές, επί του τεμαχίου γης στην τοποθεσία Κουζάρη, στην ενορία Σκάλα της επαρχίας Λάρνακας, ανασταλεί και δια του παρόντος αναστέλλεται μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 09.00 το πρωί».

Περαιτέρω στην απόφαση του το Δικαστήριο διέταξε όπως ο Δήμος Λάρνακας και ο Υπουργός Εσωτερικών εμφανιστούν ενώπιον του Σώματος στις 09.00 το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου για να εξηγήσουν τους λόγους γιατί το συγκεκριμένο διάταγμα να μην παραμείνει σε ισχύ.

Σύμφωνα με λειτουργό του Δήμου Λάρνακας, το αρμόδιο Τμήμα εξέδωσε την άδεια κατεδάφισης του «Κτήματος Μακένζι» ως όφειλε και αφού έλαβε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Δήμος θα παρουσιαστεί στις 25 Φεβρουαρίου ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου όπως έχει διαταχθεί να πράξει, για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους εξέδωσε την σχετική άδεια κατεδάφισης του υποστατικού.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και εξήγησε γιατί δεν έγινε μέχρι τότε, πλήρης συμμόρφωση με το διάταγμα που εκδόθηκε από το Σώμα ημερομηνίας 21/1/2016 που αφορούσε την εκκένωση και παράδοση ελεύθερου κατοχής, του μισού τεμαχίου γης στο οποίο υπάρχει η αίθουσα δεξιώσεων με την επωνυμία «Κτήμα Μακένζι».

Ο κ. Πετρίδης εξήγησε ότι στις 17/1/2019 έγινε ανάκτηση του τεμαχίου γης και από τότε ο χώρος φυλάσσεται από την Αστυνομία, προσθέτοντας ωστόσο πως η συγκεκριμένη ενέργεια δεν θεωρήθηκε από το Δικαστήριο ως πλήρη συμμόρφωση με το διάταγμα του.

Ανέφερε ακόμα ότι το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να παραδώσει το υποστατικό ελεύθερου κατοχής και είπε πως ο Δήμος Λάρνακας με ημερομηνία 14/2/2019, εξέδωσε άδεια κατεδάφισης του υποστατικού, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για εξεύρεση εταιρείας που θα προχωρήσει στην κατεδάφιση του κτιρίου και εξασφαλίστηκε αποθήκη στην οποία θα μεταφερθούν προς φύλαξη τα αντικείμενα που υπάρχουν στην αίθουσα δεξιώσεων.

Το Δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019 προκειμένου το Υπουργείο Εσωτερικών να συμμορφωθεί πλήρως με το διάταγμα του Σώματος με την κατεδάφιση του υποστατικού και απομάκρυνση των υλικών από το χώρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά σε οικία στην Λεμεσό

Στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της πυροσβεστικής ενώ ο άνδρας που βρισκόταν στο σπίτι και κοιμόταν δε κινδύνεψε
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X