ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:13
 

Αποφασισμένοι για απεργιακά μέτρα οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ

Tο θέμα της επαναφοράς των ωφελημάτων που είχαν αποκοπεί το 2014 παραμένει σε εκκρεμότητα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε περιπέτειες και πάλι η εργασιακή ειρήνη στις δημόσιες συγκοινωνίες της Λεμεσού, καθώς οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) παρουσιάζονται έτοιμοι για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά την αδυναμία της εταιρείας να καταβάλει το 100% του μισθού Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, την ώρα που το θέμα της επαναφοράς των ωφελημάτων που είχαν αποκοπεί το 2014 παραμένει σε εκκρεμότητα, η εταιρεία εξέφρασε αδυναμία να καταβάλει το 100% της μισθοδοσίας Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι έλαβαν διαβεβαιώσεις πως ο μισθός Φεβρουαρίου θα καταβαλλόταν σήμερα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και το απόγευμα συντεχνίες και επιτροπές εργαζομένων επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΕΜΕΛ, ζητώντας εξηγήσεις.

Οι ίδιες συντεχνιακές πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία δήλωσε πως θα καταβληθεί αύριο το 75% του μισθού Φεβρουαρίου, καθώς αδυνατεί να καταβάλει ολόκληρο το ποσό, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι αύριο θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 19:30, στο οίκημα της ΣΕΚ, στη Λεμεσό.

Όπως επισημάνθηκε στο ΚΥΠΕ, το ενδεχόμενο λήψης απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις είναι το επικρατέστερο σενάριο, τόσο για το θέμα της μη καταβολής ολόκληρου του μισθού, όσο και για το θέμα της στασιμότητας που παρατηρείται στην επαναφορά των ωφελημάτων των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ είχαν δώσει προθεσμία, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε η εταιρεία να αποκαταστήσει πλήρως τα ωφελήματα του προσωπικού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί από το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το θέμα του 14ου μισθού και η αποζημίωση των υπερωριών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X