ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Αρχισαν στην ελεύθερη Αμμόχωστο οι εορτασμοί για την 1η Απριλίου

Στις έξι το πρωί πραγματοποιήθηκε εωθινή παρέλαση και ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Άρχισαν στην ελεύθερη Αμμόχωστο οι εορτασμοί για την επέτειο της 1ης Απριλίου, της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 59.
 
Στις έξι το πρωί πραγματοποιήθηκε εωθινή παρέλαση και ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.
 
Γύρω στις 09.30 το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου.
 
Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Παναγιώτης Αντωνίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Θα ακολουθήσουν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο ΕΟΚΑ.
 
 Στη Σωτήρα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου. Θα ακολουθήσουν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.
 
Γύρω στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η Επαρχιακή παρέλαση Αμμοχώστου κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, με τη συμμετοχή οργανωμένων συνόλων από Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου, τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθούν ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας και ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.
 
Στο Λιοπέτρι θα τελεστεί στις 08.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας το εθνικό μνημόσυνο του πρώτου ηρωομάρτυρα του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Μόδεστου Παντελή.
 
Του μνημοσύνου θα προστεί ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Θα ακολουθήσει πορεία προς την Πλατεία του Λιοπετρίου όπου θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ηρωομάρτυρα.
 
Στην Αγία Νάπα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 08.30 στον  Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αγίας Νάπας Φώτος Κίκιλλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ μοιράζονται τους νέους δήμους

«έτσι μπράβο .. να διοικείτε η χώρα κομματικά πολιτικαντζηδικα ... μπράβο.. μελέτες , ειδικοί , στοιχεια ...»
Πελασγός  |  11:24

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X