ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:39
 

Αρχίζει το πρόγραμμα Women in Business στην Κύπρο

Προωθεί τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, προσφέροντας σε μικρού και μεσαίου μεγέθους γυναικείες επιχειρήσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε χθες επίσημα το πρώτο πρόγραμμα Women in Business στην Κύπρο, μέσω του οποίου αναμένεται ότι περισσότερες από 50 συνολικά γυναικείες επιχειρήσεις με βάση τη Δημοκρατία θα λάβουν ενίσχυση μέσω των διαφόρων εργαλείων του προγράμματος έως το 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBRD, το πρόγραμμα Women in Business της EBRD προωθεί τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, προσφέροντας σε μικρού και μεσαίου μεγέθους γυναικείες επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στη Δημοκρατία πρόσβαση σε τεχνογνωσία, συμβουλευτικές υπηρεσίες, μη-χρηματοοικονομικά εργαλεία ανάπτυξης επιχειρήσεων και ευκαιρίες διασύνδεσης με σκοπό να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, εισήχθη με την υπογραφή μιας συμφωνίας χρηματοδότησης ανάμεσα στην EBRD και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Δημοκρατίας το Μάιο του 2017, με στόχο να συμβάλει στην εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και να ενισχύσει και να συμπληρώσει τις προσπάθειες των Αρχών να προωθήσουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Το κομμάτι του προγράμματος που σχετίζεται με τη μεταφορά τεχνογνωσίας και το οποίο διαχειρίζεται η Ομάδα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για Μικρές Επιχειρήσεις (Advice for Small Businesses), επιδιώκει να παράσχει σε γυναίκες τη γνώση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, προσφέροντας ολοκληρωμένη υποστήριξη που συνδυάζει συμβουλευτικές υπηρεσίες με mentoring και πιο μακροχρόνιο coaching.

Η Women in Business «εργαλειοθήκη» που είναι διαθέσιμη στην Κύπρο περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε επιχείρησης καθώς και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια που στοχεύουν στη βελτίωση επιχειρηματικών δεξιοτήτων (τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν ηγεσία στην πράξη, ψηφιακές υπηρεσίες, χρηματοοικονομική διαχείριση, τεχνολογικές λύσεις, κ.α.), mentoring και ευκαιρίες για διασύνδεση και αλληλεπίδραση των επιχειρηματιών. Τέλος, το Business Lens, ένα δωρεάν εργαλείο διάγνωσης των προβλημάτων των επιχειρήσεων.

Στα επόμενα τρία χρόνια (2018-2020) και μέσα στα πλαίσια του προγράμματος αναμένεται να υλοποιηθούν τουλάχιστον 24 συμβουλευτικά και coaching έργα με δικαιούχους αποκλειστικά γυναικείες ΜΜΕ. Το mentoring είναι διαθέσιμο για να βοηθήσει τις γυναίκες επιχειρηματίες να κτίσουν την αυτοπεποίθηση αλλά και τις ικανότητές που απαιτούνται για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους μέσο-μακροπρόθεσμα.

Αν και η Κύπρος δεν είναι ανάμεσα στις χώρες όπου οι ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων θεωρούνται μεγάλες, κάποιες ανισότητες ακόμα υπάρχουν ιδιαίτερα σε σχέση με το βαθμό στον οποίο οι γυναίκες εμπλέκονται ενεργά και συμμετέχουν στο επιχειρείν αλλά και έχουν πρόσβαση σε τεχνογνωσία. Η μειωμένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, σε συνδυασμό με τις λιγότερες ευκαιρίες που οι γυναίκες έχουν να αποκτήσουν εμπειρία σε θέσεις μάνατζμεντ, τείνουν να περιορίζουν τις γυναικείες επιχειρήσεις σε επίπεδα μίκρο και μικρών, συχνά σε τομείς χαμηλής προστιθέμενης αξίας και χαμηλής παραγωγικότητας.

Πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της EBRD στην Κύπρο είναι διαθέσιμες επίσης στο http://www.ebrd.com/ebrd-in-cyprus.html, ενώ για περισσότερα αναφορικά με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στη χώρα μπορείτε να επισκεφθείτε το www.ebrd.com/knowhow/cyprus.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X