ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δήμος Κερύνειας: Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της πόλης

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της Κερύνειας, αναφέρει ο Δήμος της κατεχόμενης πόλης με αφορμή την συνέντευξη του ΠτΔ στον "Πολίτη". Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, ως Λεμεσιανός, πιθανόν να μην είχε επισκεφθεί πότε την Κερύνεια προ του 1974» και ότι ως Λεμεσιανός, «έχει δικαίωμα να μην γνωρίζει τον ακριβή (ή έστω κατά προσέγγιση) πληθυσμό της Κερύνειας έως το 1974».

«Ως Πρόεδρος (ήδη διανύει τη δεύτερη θητεία του) της Κυπριακής Δημοκρατίας, όμως, δεν δικαιούται να αγνοεί, άρα να κάνει λάθος, στους αριθμούς που αφορούν στην Κερύνεια. Εκτός αν το κάνει επίτηδες, πράγμα που δεν θέλουμε να πιστέψουμε», αναφέρει.

Στην ανακοίνωση ο Δήμος Κερύνειας προσθέτει ότι ο ΠτΔ έδωσε στην συνέντευξή του λανθασμένους αριθμούς για τον πληθυσμό της Κερύνειας και της επαρχίας Κερύνειας έως το 1974, καταγγέλλοντας αυτό το γεγονός ως εξωφρενικό.

«Ο ΠτΔ είπε ότι Κερύνεια και επαρχία είχαν 12.000 κατοίκους το 1974. Να διορθώσουμε τον κ. Αναστασιάδη, λοιπόν: Οι Δήμοι και μόνο Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά είχαν 12.000 κατοίκους. Ο συνολικός πληθυσμός, δε, της επαρχίας μας, σύμφωνα με την απογραφή του 1973, ήταν 32.586 ψυχές. Εξ αυτών, μόλις 4.382 ήσαν Τουρκοκύπριοι. Σε ποσοστιαία αναλογία, αλλά και σε απόλυτους αριθμούς, η επαρχία Κερύνειας είχε μακράν τους λιγότερους Τουρκοκύπριους κατοίκους, αλλά και το μικρότερο ποσοστό τουρκοκυπριακής ακίνητης ιδιοκτησίας (12%)», αναφέρει.

Προσθέτει πως το ότι σήμερα, σύμφωνα με τον ΠτΔ, κατοικούν 44.000 Τούρκοι (εκ Τουρκίας και Τουρκοκύπριοι) στην ευρύτερη περιοχή Κερύνειας (και ίσως να ξεπερνούν τις 100.000 σε όλη την επαρχία) «είναι απότοκο της εισβολής του 1974, της συνεχιζόμενης επί 45 χρόνια κατοχής και του εποικισμού που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, βάσει των διεθνών συνθηκών».

ΣΧΟΛΙΑ

Ο Δήμος Κερύνειας οφείλει να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά στα σκανδαλώδη που εκστομίζει ο Πρόεδρος της Διχοτόμησης αφού ουδείς εξ υμών δεν νομιμοποιείται να ενταφιάζει στην λήθη Πατρίδες όπως επιχειρεί να κάνει εκούσια ο "Πρόεδρος". Η απώλεια της Κερύνειας είναι απότοκο της Τουρκικής Εισβολής αλλά κι η Τουρκική Εισβολή είναι απότοκο του Ολέθριου και Προδοτικού Πραξικοπήματος έντονος υποστηρικτής του οποίου ήτανε ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!! Είναι μία γνωστή αλήθεια και πραγματικότητα την οποίαν ο ατυχέστατος Λαός που τον υπερψήφισε δίς ώς Πρόεδρος πρέπει πλέον να βλέπει κατάμματα.. Ο Πρόεδρος της Διχοτόμησης δεν κρύβεται καθόλου γιά το που μας παίρνει πιά ελέω Φυσικού Αερίου.
Η μόνη παρηγοριά του Δήμου Κερύνειας είναι ότι είναι πιό μαχητικός από τον ανεκδιήγητο Δήμο της Αμμοχώστου που σφύριζε αδιάφορα όταν ο Πρόεδρος της Διχοτόμησης άνοιγε το Οδόφραγμα της Δερύνειας πρός την Αμμόχωστο!!!

Θεοχάρης Θεοχ΄ρη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X