ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:55
 

Δήμαρχος Στροβόλου: Σε δύο μήνες έτοιμη η κυκλοφοριακή μελέτη της Τσερίου

Το έργο ανέλαβε ιδιωτικός οίκος με έδρα το Λονδίνο ο οποίος κέρδισε τον διαγωνισμό προσφορών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προχωρεί ο επανασχεδιασμός της Λεωφόρου Τσερίου, στον Στρόβολο, ύστερα από αρκετούς μήνες στασιμότητα του θέματος, με την εκπόνηση μελέτης, σε ό,τι αφορά στην ποιοτική αξιολόγηση εναλλακτικών επιλογών για τη Λεωφόρο, από ιδιωτικό οίκο με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό προσφορών που προκήρυξε ο Δήμος.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Στροβόλου υπέγραψε συμφωνία με τον διεθνούς αναγνώρισης οίκο «Markides Associates», που εδρεύει στο Λονδίνο για να ετοιμάσει κυκλοφοριακή μελέτη για τη Λεωφόρο Τσερίου, ως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2017 και του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τον επανασχεδιασμό του δρόμου από ιδιώτη μελετητή στη βάση σεναρίου για δύο λωρίδες χωρίς κτιστή νησίδα.

Συγκεκριμένα, η ποιοτική αξιολόγηση εναλλακτικών επιλογών που θα κληθεί ο οίκος να απαντήσει αφορούν την αξιολόγηση επιπτώσεων στην προσβασιμότητα, οδική ασφάλεια, εμπορική και οικονομική ανάπτυξη, υγεία, περιβάλλον, κυκλοφορία όλων των μέσων διακίνησης και στην ποιότητα ζωής.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ότι για αυτό τον σκοπό ομάδα του οίκου θα έρθει στις 30 Απριλίου στην Κύπρο από το Λονδίνο και σημείωσε πως η συμφωνία προβλέπει όπως η μελέτη είναι έτοιμη σε δύο μήνες, στα τέλη Ιουνίου.

Ανέφερε ότι ήδη έχουν συμφωνήσει Δήμος Στροβόλου, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και Τμήμα Δημοσίων Έργων να βοηθήσουμε, πιθανόν με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, να ετοιμαστεί η μελέτη, στα πλαίσια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και σημείωσε πως «βάσει της μελέτης θα προχωρήσουμε στα κατασκευαστικά έργα».

Συνάντηση για συζήτηση του θέματος είχε την Δευτέρα 15 Απριλίου ο Δήμαρχος Στροβόλου με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας Κυριάκο Κούνδουρο κατά την οποία συμφωνήθηκε, όπως είπε ο κ. Παπαχαραλάμπους, να προχωρήσει το έργο βάσει της μελέτης που θα καταρτιστεί από τον οίκο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X