ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διπλό φονικό: Επιστροφή στη σκηνή του εγκλήματος για αυτοψία (βίντεο)

Σήμερα στο Κακουργιοδικείο κατέθεσε ο λοχίας Σάββας Σιαμμούτης, εκ των ανακριτών της υπόθεσης

Του Δημήτρη Λουκά

Συνεχίστηκε η δίκη του διπλού φονικού που συγκλόνισε το παγκύπριο με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου. Στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου βρέθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι.

Σήμερα κατέθεσε ο λοχίας Σάββας Σιαμμούτης, εκ των ανακριτών της υπόθεσης και στη συνέχεια το Κακουργιοδικείο βρέθηκε στην οδό Ζαλόγγου για αυτοψία.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, ρώτησε τον μάρτυρα αν είναι σε θέση να εξηγήσει στο δικαστήριο τους χώρους του σπιτιού με τον ίδιο να απαντά καταφατικά

Το δικαστήριο εξέδωσε αίτημα για να επιθεωρήσει τον χώρο του εγκλήματος ώστε, να έχει μια καλύτερη εικόνα και αντίληψη. Οι κατηγορούμενοι Λοίζος Τζιωνής και Μάριος Χατζηξενοφώντος θεωρήθηκαν απαραίτητοι για την αυτοψία.

Λίγο μετά τις 11:00 οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στην οικία του άτυχου ζεύγους. Στη σκηνή βρέθηκε και ο πατέρας του Μάριου Χατζηξενοφώντος, καθώς επίσης και οι συνήγοροι υπεράσπισης. Όταν έφθασαν οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν πρώτα στο σημείο όπου πάρκαραν το όχημά τους τη νύχτα του φόνου. 

Ακολούθως μεταφέρθηκαν σε ταράτσα κοντινής πολυκατοικίας και στη συνέχεια εντός της οικίας. Στις 11.51 ολοκληρώθηκε η αυτοψία στο σπίτι του δολοφονηθέντος ζεύγους.

Οι κατηγορούμενοι Λευτέρης Σολωμού και Σάρα Σιάμς έμειναν στα περιπολικά που βρίσκονταν έξω από την οικία.

Οι απαντήσεις των δικηγόρων

Ο δικηγόρος του Λ. Τζιωνή συμφώνησε με το αίτημα, ενώ ο δικηγόρος της Σ. Σιάμς ανέφερε ότι δεν θέλει να παραστεί η κατηγορούμενη στη σκηνή. Ο δικηγόρος του Λ. Σολωμού υποστήριξε «να μην παραστεί ο κατηγορούμενος στην σκηνή». Τέλος ο δικηγόρος του Μ. Χατζηξενοφώντος ανέφερε ότι, «αν δούμε ότι δεν μπορεί ο κατηγορούμενος να ανταπεξέλθει στη σκηνή λόγω συναισθηματικής φόρτισης, να τον πάρουν σε αυτοκίνητο της αστυνομίας». Ο δικηγόρος της Σ. Σιάμς τόνισε στο δικαστήριο ότι η κατηγορούμενη δεν έχει καμιά σχέση με τη σκηνή, δεν μπήκε πότε στο σπίτι , δεν μπορεί η ίδια να ανταπεξέλθει συναισθηματικά στη διαδικασία.

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης της Σάρας Σιάμς και του Λευτέρη Σολωμού για να μην παραστούν οι πελάτες τους στην αυτοψία, λόγω συναισθηματικής φόρτισης, κρίνοντας ότι οι λόγοι αυτοί δεν ήταν επαρκείς.

Η θέση του δικαστηρίου

Η διεξαγωγή αυτοψίας είναι πλήρως δικαιολογημένη. Το μόνο που έχει λεχθεί για τα αιτήματα των δικηγόρων των κατηγορουμένων 2 και 3 είναι η συναισθηματική φόρτιση. Δεν θεωρούμε ορθό να μην πάνε, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η παρουσία τους. Ο Λευτέρης Σολωμού δεν θέλησε να πάει στη σκηνή του εγκλήματος, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εν μπορώ να πάω»

Στις 30 Ιανουαρίου η επόμενη δικάσιμος.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη δικάσιμο το Κακουργιοδικείο απέρριψε την ένσταση που ήγειρε ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, με την οποία ζητούσε όπως μην επιτραπεί η κατάθεση των χειρόγραφων σημειώσεων του πελάτη του ως τεκμήριο στο δικαστήριο.

Δεν χρειαζόταν νέο ένταλμα έρευνας, ήταν νόμιμη η κατοχή του οχήματος από την Αστυνομία, ανέφερε ο Δικαστής, ο οποίος απέρριψε το αίτημα του δικηγόρου του πρώτου κατηγορούμενου, Ανδρέα Αναστασίου.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή είχε αναφέρει ότι η Αστυνομία θα έπρεπε εξασφαλίσει νέο ένταλμα έρευνας για το αυτοκίνητο εντός του οποίου εντοπίστηκε το βιβλιάριο σημειώσεων. Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορούμενου μεταξύ άλλων είπε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, έπρεπε να βγει νέο ένταλμα έρευνας. Παράνομα ο αστυνομικός μπήκε στο αυτοκίνητο για να βγάλει το βιβλιάριο.

Η Κατηγορούσα Αρχή από πλευράς της απάντησε στον κύριο Αναστασίου λέγοντας ότι «νομικά οι αστυνομικοί ήταν καλυμμένοι να ερευνήσουν το όχημα με βάση το άρθρο 25. Θεωρώ ότι η αστυνομία κινήθηκε εκ του ασφαλούς γιατί είναι μια σοβαρή υπόθεση. Η θέση μας είναι ότι δεν χρειαζόταν νέο ένταλμα έρευνας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X