ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένωση Συντακτών: Απειλές κατά δημοσιογράφων για το ΓεΣΥ

Καλεί τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν με κάθε σοβαρότητα αυτές τις καταγγελίες

Newsroom K

Να διερευνήσουν τις απειλές που δέχονται δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας από κύκλους που αντιτίθενται στο ΓεΣΥ, καλεί τις Αρμόδιες Αρχές μέσω γραπτής της ανακοίνωσης η Ένωση Συντακτών Κύπρου. Τονίζει δε, πως οι δημοσιογράφοι ούτε απειλούνται, ούτε εκφοβίζονται, ούτε και εκβιάζονται.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΣΚ:

«Δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας δέχθηκαν άμεσες ή έμμεσες απειλές και προειδοποιήσεις από κύκλους που αντιτίθενται στο ΓεΣΥ. Δημοσιογράφοι, οι οποίοι προβάλλουν το ΓεΣΥ και τα οφέλη που απορρέουν για το σύνολο των πολιτών από την υλοποίησή του, δέχθηκαν πιέσεις, και έγιναν υποκείμενα εκφοβισμού από τους ίδιους κύκλους. Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου έγινε αποδέκτης συναφών καταγγελιών από συναδέλφους, τις οποίες και θα διαβιβάσει, σήμερα κιόλας, στις αστυνομικές αρχές.

Η ΕΣΚ καλεί τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν με κάθε σοβαρότητα τις πιο πάνω καταγγελίες. Καλεί δε και όσους δημοσιογράφους έγιναν αποδέκτες ανάλογων «μηνυμάτων», να το καταγγείλουν αμέσως, είτε απευθείας στις διωκτικές αρχές, είτε μέσω της ΕΣΚ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ διαμηνύει προς τους παρεκτραπέντες κύκλους ότι οι δημοσιογράφοι ούτε απειλούνται, ούτε εκφοβίζονται, ούτε και εκβιάζονται. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία υπάρχουν και άμυνες υπάρχουν και όπλα αντίστασης και αντίδρασης. Η ελευθερία του Τύπου δεν μπορεί να διαβρωθεί από κανένα οργανωμένο κύκλωμα οικονομικών συμφερόντων.

Τέλος, υπογραμμίζεται ρητά ότι η ΕΣΚ, ως συντεχνία εργαζομένων, στηρίζει σθεναρά και ολόψυχα το ΓεΣΥ ως μια κοινωνική κατάκτηση, ως ένα κοινωνικό αγαθό προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού και πρωτίστως των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X