ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:17
 

Εντός Ιανουαρίου θα επιτρέπεται η διέλευση στην Πλατεία Ελευθερίας

Η αξιολόγιση της εξέλιξης και το άνοιγμα της οδού Κωστάκη Παντελίδη

Newsroom K

Αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να δοθεί στο κοινό η μισή γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Συντονίστριας του Έργου.

Σύμφωνα με την κ. Αγνή Πετρίδου, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, έγινε περιήγηση των εμπλεκομένων φορέων στο έργο της Πλατείας Ελευθερίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης έγινε αξιολόγηση της εξέλιξης του έργου, ανταλλάχθηκαν απόψεις και τόσο ο Εργοδότης, δηλαδή ο Δήμος Λευκωσίας, όσο και ο Αρχιτέκτονας κατέληξαν σε σειρά αυστηρών οργανωτικών μέτρων τα οποία προτίθενται να λάβουν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.

Επίσης, αναφέρει ότι εντός Ιανουαρίου θα δοθεί πρόσβαση στο κοινό διά μέσου της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας και θα ανοίξει η οδός Κωστάκη Παντελίδη για πρόσβαση για τα αυτοκίνητα.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η γέφυρα δεν θα δοθεί στο κοινό σε όλη την έκτασή της επειδή τα δείγματα του δυτικού στηθαίου δεν ικανοποίησαν τεχνικά και πλέον προχωρούμε σε πρόσληψη από το εξωτερικό εξειδικευμένου οίκου για την κατασκευή του, λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας. Για τον ίδιο λόγο, η κατασκευή των μαρμάρινων γλυπτών που θα τοποθετηθούν στα υδάτινα στοιχεία, κατασκευάζονται και αυτά στο εξωτερικό.

Τέλος, αναφέρει ότι οι εργασίες προχωρούν κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε περάσει, ανά πάσα στιγμή από το σημείο. Για την ολοκλήρωση του έργου, εργάζονται καθημερινά πάνω από 120 άτομα.

Η έναρξη και καθυστέρηση του έργου

Το 2012 και συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα Χώρου και Κατασκευής του Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου».

Η αρχική συμφωνία προνοούσε ολοκλήρωση του έργου μέσα σε δύο χρόνια κάτι που τελικά δεν έγινε.

Παρόλα αυτά, παρουσιάστηκαν τεράστια προβλήματα λόγω της καθυστέρησης του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης, με την πλατεία να αρχίζει να υλοποιείται σε συνεχή ροή, τα τελευταία δύο χρόνια.

Έναρξη από τη Zaha Hadid, συνέχιση από τον Patrik Schumacher

Η διάσημη αρχιτέκτονας, Zaha Hadid, σχεδίασε τη νέα πλατεία της Λευκωσίας, παρόλα αυτά, δεν πρόλαβε να δει το έργο της να υλοποιείται, αφού έφυγε από τη ζωή στις 31 Μαρτίου 2016 στο Μαϊάμι από καρδιακή προσβολή.

Τη συνέχιση του έργο ανέλαβε ο διευθυντής και συνέταιρος της αποθανούσας αρχιτέκτονος, Patrik Schumacher.

Τι περιλαμβάνει η πλατεία

Κάτω από τη γέφυρα της πλατείας, θα στεγαστεί ένα εσπρέσσο μπαρ, ένα περίπτερο, καθώς επίσης και ένα γραφείο πληροφοριών, ενώ προς την Πλατεία Σολωμού θα υπάρχει μια καφετέρια-εστιατόριο και άλλο ένα μπαρ.

Μεταξύ της γέφυρας και της τάφρου Ντα Βίλα, θα κατασκευαστεί ένα υπαίθριο θεατράκι επενδυμένο με ξύλο χωρητικότητας 80 θέσεων, και ένας παιδότοπος.

Στην ανατολική τάφρο ολοκληρώθηκε, η κατασκευή του αμφιθεάτρου, οι βοηθητικοί χώροι κάτω από τα πεζοδρόμια της Στασίνου, η επίστρωση των επιφανειών διακίνησης πεζών, και διαμορφώθηκαν οι χώροι πρασίνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Restart - Το μήνυμα που γίνεται κίνημα

«Restart with Elena Stavrou Syrou!!!!!! Interesting!»
Christos A.  |  17:12

Restart - Το μήνυμα που γίνεται κίνημα

«Ontos mia freska nota stin politiki kai eidika ston Synagermo, sou euxomai na meineis pisti stis aksies ...»
Nikolas  |  16:46

Κατήγγειλε τον Γεάδη στην Αστυνομία η Νατάσα Ιωάννου

«Προσπαθούσε να μιμιθεί το μεντορα του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη.»
Christos A.  |  15:53

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X