ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΣΚ: Παρεμβάσεις επί εργασιακών θεμάτων δημοσιογράφων επιχειρεί η Ελεγκτική Υπηρεσία

Η ΕΣΚ, αναφέρει ακόμα ότι, «φρονούμε ότι τα ζητήματα συνδικαλιστικής υφής πρέπει να αφήνονται να τυγχάνουν χειρισμού μεταξύ εργοδοτικής και εργατικής πλευράς»

ΚΥΠΕ

Παρεμβάσεις επί εργασιακών θεμάτων που άπτονται του εργασιακού καθεστώτος συναδέλφων δημοσιογράφων επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η Ελεγκτική Υπηρεσία, είτε με συναφείς εκθέσεις, είτε με ανακοινώσεις της, αναφέρει η Ένωση Συντακτών Κύπρου σε σημερινή της σχετική ανακοίνωση.

«Πρωτίστως, γίνεται λόγος για δημοσιογράφους που εργάζονται με καθεστώς συνεργάτη-παροχέα υπηρεσιών στο ΡΙΚ, κυρίως ως ανταποκριτές. Το όλο θέμα δεν αφορά παρά ελάχιστους συναδέλφους, οι οποίοι εργάζονται για δεκαετίες ως υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας, με πολύ δυσμενείς όρους και … απεριόριστο ωράριο. Με την μετατροπή τους σε συνεργάτες ορισμένου χρόνου – αν μη τι άλλο επιχειρείται η μερική έστω άρση μιας στρέβλωσης και η ελλιπής έστω αποκατάσταση μιας αδικίας που οι τελευταίοι υφίστανται για πάρα πολλά χρόνια» αναφέρεται και προστίθεται ότι «Ομοίως και ο τρόπος αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης στο ΚΥΠΕ έτυχε σχολιασμού από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Τα ζητήματα αυτά τυγχάνουν χειρισμού από τις διοικήσεις των δύο Οργανισμών και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Η ΕΣΚ, αναφέρει ακόμα ότι, «φρονούμε ότι τα ζητήματα συνδικαλιστικής υφής πρέπει να αφήνονται να τυγχάνουν χειρισμού μεταξύ εργοδοτικής και εργατικής πλευράς, με βάση τα ειωθότα της ελεύθερης διαβούλευσης. Με όλο το σέβας προς την αρμόδια υπηρεσία, θεωρούμε ότι το συνδικαλίζεσθαι δεν χρήζει ελεγκτικής αξιολόγησης».


Στην ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών Κύπρου αναφέρει ακόμα ότι «θεωρούμε τουλάχιστον άστοχο και αδόκιμο συνάδελφοι δημοσιογράφοι να στοχοποιούνται και να δέχονται προσωπικές επιθέσεις είτε μέσω ανακοινώσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, είτε μέσω αναρτήσεων του Γενικού Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

«Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ιερές αγελάδες για να βρίσκονται εκτός σφαίρας κριτικής, ομοίως βέβαια και απαξάπαντες οι θεσμοί και οι θεσμικοί αξιωματούχοι. Είναι, αν μη τι άλλο, άτοπο να εκλαμβάνεται έστω και το παραμικρό ψήγμα κριτικής ως λοιδορία. Οι δε ονομαστικές αναφορές σε δημοσιογράφους και τα μέλη των οικογενειών τους με υπόνοιες διαπλοκής εκφεύγουν της δεοντολογίας και καλό θα ήταν να αποφεύγονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση