ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:33
 

Ευθύνες στην κατηγορούσα αρχή για την απαλλαγή των 4 της Αγίας Φύλας

Το Κακουργιοδικείο Λεμεσού αποφάσισε πως οι κατηγορούμενοι δεν έτυχαν δίκαιης δίκης

Newsroom K

Για λόγους που είχαν να κάνουν με το ερευνητικό έργο από πλευράς ανακριτικών αρχών, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ΣΠΕ Αγίας Φύλας απαλλάχθηκαν των κατηγοριών στο στάδιο του εκ πρώτης όψεως. Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, ενώπιον του οποίου εκδικαζόταν μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις οικονομικής υφής όπως είχε χαρακτηριστεί από πλευράς ανακριτικών αρχών.

Το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου με βάση την οποία απηλλάγησαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι (Γιώργος Έλληνας επιχειρηματίας, Γιώργος Λοής επιχειρηματίας, Κώστας Παύλου πρώην Γραμματέας της ΣΠΕ, Γιώργος Αριστοτέλους Διευθυντής Χορηγήσεων Δανείων της ΣΠΕ), επιρρίπτει ξεκάθαρα ευθύνες στις ανακριτικές αρχές για την εξέλιξη της

Η απόφαση ΤΟΥ Δικαστηρίου εντείνει τα ερωτηματικά που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί για την αποτελεσματικότητα της κατηγορούσας αρχής, σε υποθέσεις οικονομικής υφής.

Μια απόφαση που εντείνει τα ερωτηματικά που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί για την αποτελεσματικότητα της κατηγορούσας αρχής, σε υποθέσεις οικονομικής υφής.

Η απόφαση

Το Δικαστήριο στην απόφασή του κάνει λόγο για σωρεία παραλείψεων κατά το στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης, παραλείψεις που επηρέασαν το δικαίωμα των κατηγορουμένων για δίκαιη δίκη. Συγκεκριμένα το Δικαστήριο εστίασε σε δυο ζητήματα.

Πρώτον ότι οι ανακριτές λόγω της διαδικασίας που ακολούθησαν δεν είχαν τη δυνατότητα ελέγχου ακρίβειας των ισχυρισμών των μαρτύρων κατηγορίες και δεύτερον η αστυνομία παρέλειψε να κατηγορήσει προφορικά τους κατηγορούμενους μεταθέτοντας το βάρος απόδειξης των κατηγοριών από την κατηγορούσα αρχή στους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελλείψεις κατά το στάδιο της ανάκρισης είχαν εντοπιστεί από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, ωστόσο παραμένει άγνωστο γιατί προχώρησε η καταχώρηση υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου. Τα τέσσερα πρόσωπα που απαλλάχθηκαν των κατηγοριών είχαν προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με 100 κατηγορίες για επισφαλή δάνειων πέραν των 6 εκατ. ευρώ στη ΣΠΕ της Αγίας Φύλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Restart - Το μήνυμα που γίνεται κίνημα

«Restart with Elena Stavrou Syrou!!!!!! Interesting!»
Christos A.  |  17:12

Restart - Το μήνυμα που γίνεται κίνημα

«Ontos mia freska nota stin politiki kai eidika ston Synagermo, sou euxomai na meineis pisti stis aksies ...»
Nikolas  |  16:46

Κατήγγειλε τον Γεάδη στην Αστυνομία η Νατάσα Ιωάννου

«Προσπαθούσε να μιμιθεί το μεντορα του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη.»
Christos A.  |  15:53

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X