ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ ΠΟΕΔ: Προσπάθεια επηρεασμού ψηφοφορίας από πλευράς Υπουργείου

«Η φετινή σχολική χρονιά αρχίζει με πολλές δυσκολίες», ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας

Του Νικόλα Πέτρου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, στην παρουσία των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των σχολικών Διευθύνσεων. Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, δεν κατάφερε να παραστεί στην συνεδρία λόγω κάποιου απρόοπτου συμβάντος, ανέφερε, ο Κυριάκος Χατζήγιαννης, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Ο υπουργός στο «πόδι» του άφησε, την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, κυρία Αίγλη Παντελάκη. «Στην σημερινή συνεδρία θα εστιάσουμε στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί», τόνισε ο κ. Χατζηγιάννης.

Να σημειωθεί ότι από την συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, απουσίαζαν οι Προέδροι και των τριών εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΟΕΛΜΚΕ-ΟΛΤΕΚ-ΠΟΕΔ).

Ένα από τα θέματα που απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό την σημερινή επιτροπή ήταν κατά πόσο οι υποδομές των σχολείων είναι ασφαλές για να υποδεχθούν παιδιά και αν έχει γίνει κάποιος ολοκληρωτικός σχεδιασμός σε περίπτωση που υπάρξει συνέχεια στην κρίση.

Όπως ανέφερε η κ. Παντελάκη, «η φετινή σχολική χρονιά αρχίζει με πολλές δυσκολίες, με τρόπο που μας θλίβει όλους. Δεν πρόκειται να προσποιηθούμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όμως θα επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τα επιλύσουμε. Ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε τα μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν την Τρίτη από το Υπουργικό Συμβούλιο θα αρχίσουν να μπαίνουν σε εφαρμογή από σήμερα.

Σε παρέμβαση του ο Χάρης Χαραλάμπους, σχολίασε πώς τα μέτρα τα οποία έχουν αποφασιστεί ουσιαστικά για να μπουν σε εφαρμογή πρέπει να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Όπως αναφέρετε στην νέα τροποποιημένη απόφαση για τον συνδικαλιστικό χρόνο, θα πρέπει οι συνδικαλιστές να αποφασίσουν σε ποια μέλη τους θα παραχωρούνται απαλλαγές για να ασκούν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα.

Με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου να απαντά πως, σήμερα μετά τις 10 το πρωί ο Υπουργός Παιδείας θα έχει ανοικτές τις πόρτες του διαλόγου για να συζητήσει με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις τις εν λόγο διευκρινήσεις αλλά και άλλα ζητήματα που πιθανώς να εκκρεμούν.

Αιχμές για τα μέιλ που απέστειλε του Υπουργείο προς τους εκπαιδευτικούς άφησε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ. Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως το Υπουργείο δίνοντας το δικό του σχόλιο μέσω της εν λόγο ηλεκτρονικής επιστολή έχοντας ως σκοπό να επηρεάσει τους εκπαιδευτικούς ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας.

Αυτούσιο το μέιλ που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας προς του εκπαιδευτικούς:

Αγαπητές/οί Εκπαιδευτικοί,

Θέμα: Ενημέρωση για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου 2018 για την Παιδεία

Στο πλαίσιο της προσπάθειας άρσης της κρίσης που εκδηλώθηκε στον χώρο της εκπαίδευσης, με εποικοδομητικές ενέργειες και όχι με περαιτέρω όξυνση του κλίματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλοντας εκ νέου να αποστείλει μήνυμα καλής θέλησης και να τείνει χείρα συνεργασίας στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και στο σύνολο των εκπαιδευτικών, συγκάλεσε σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου 2018, εκτάκτως Υπουργικό Συμβούλιο. Κατά τη συνεδρία λήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες επισυνάπτονται για εύκολη αναφορά.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις διαφοροποιούν ουσιαστικά την προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018, λαμβάνοντας υπόψη ευαισθησίες που διατυπώθηκαν και αιτήματα που υποβλήθηκαν. Είναι αποτέλεσμα του εντατικού διαλόγου που έγινε το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και των Εκπαιδευτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, στις 27 Ιουλίου 2018 και στις 23 Αυγούστου 2018, υιοθετώντας τις προτάσεις που συνδιαμορφώθηκαν στη συνάντηση της 23ης Αυγούστου 2018 και όπως αυτές περαιτέρω βελτιώθηκαν με την πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 30 Αυγούστου 2018.

Αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές έργο, μόχθο και προσφορά σας στον τομέα της εκπαίδευσης και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ως επίσης, την αγωνία και την έγνοια σας για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-19, δηλώνω εκ νέου την ετοιμότητα όπως, από κοινού και σε κλίμα συναίνεσης, συνεργαστούμε για τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Σχολείου.

Ευελπιστώ ότι οι σημερινές αποφάσεις θα ιδωθούν με ανάλογο πνεύμα καλής θέλησης και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δημιουργικό διάλογο, που όχι μόνο θα προωθήσει περαιτέρω την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, αλλά θα επιτρέψει να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και σωρεία άλλων θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία θα μπορέσει να ανταποκριθεί και στην επιθυμία δεκάδων χιλιάδων γονέων και μαθητών/μαθητριών να τυγχάνουν ποιοτικής εκπαίδευσης και να επιτυγχάνουν μαθησιακά αποτελέσματα, που θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Δρ Κώστας Χαμπιαούρης
Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X