ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:11
 

Πέρασαν από τη Βουλή οι κανονισμοί για τα τετράμηνα

Η κίνηση του Υπουργείου με τις καταθέσεις Κανονισμών, έκαμψε τις όποιες αντιστάσεις

Newsroom K

Πέρασαν τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής οι κανονισμοί για τις εξετάσεις τετράμηνων, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Στην Ολομέλεια της Παρασκευής (12/07) κάμφθηκαν και οι τελευταίες ενστάσεις μετά την κατάθεση των Κανονισμών από το Υπουργείο Παιδείας ανήμερα της ψηφοφορίας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου, έτυχε υποστήριξης από την πλειοψηφία της Ολομέλειας, το οποίο στην ουσία ενέταξε στην υφιστάμενη νομοθεσία τις προτεινόμενες πρόνοιες που περιελάβανε η πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ.

Αυτά που επιγραμματικά περιλαμβάνονται στο αναθεωρημένο Σύστημα, και θα εφαρμοστούν από τον επόμενο Σεπτέμβριο είναι τα εξής:

-Άμεση ισχύ από την σχολική χρονιά 2019-20 για την Α’Λυκείου. Το 2020-21 εντάσσεται και η Β’ Λυκείου και ακολούθως το 2021-22 η Γ’Λυκείου. Από τη σχολική χρονιά 2021-22 εντάσσονται και οι τρείς τάξεις Γυμνασίων.

-Το 60% της συνολικής βαθμολόγησης του μαθητή θα είναι από το προφορικό σκέλος, και το υπόλοιπο 40% από τις γραπτές εξετάσεις

-Το 40% της γραπτής αξιολόγησης του μαθητή χωρίζεται σε 30% για την κεντρική εξέταση και σε 10% για μικρό προειδοποιημένο διαγώνισμα ή άσκηση που θα βαθμολογείται διάρκειας μέχρι 45 λεπτών. Η κεντρική εξέταση θα αναλαμβάνεται από το Υπουργείο Παιδείας

-Τα σχολεία κατά τη διάρκεια των Κεντρικών Εξετάσεων θα παραμένουν ανοικτά

- τα κεντρικά ενενηντάλεπτα (90΄) δοκίμια αξιολόγησης του πρώτου τετράμηνου, θα γίνονται από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων

- για το Β΄ τετράμηνο θα ρυθμίζεται αναλόγως των ημερομηνιών του Πάσχα

Χαιρετίζει το Υπουργείο

Αμέσως μετά την υπερψήφιση των Κανονισμών από την Ολομέλεια της Βουλής, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την απόφαση η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση συνδράμει στον εκσυγχρονισμό του Εκπαιδευτικού Συστήματος. 

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζει την ψήφιση, σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, των Τροποποιητικών Κανονισμών που αφορούν στην αξιολόγηση του/της μαθητή/μαθήτριας στο πλαίσιο των τετραμήνων, στα Δημόσια Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αφού η αξιολόγηση του/της μαθητή/μαθήτριας στο πλαίσιο των τετραμήνων συνάδει με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές αξιολόγησης που εστιάζουν στον εντοπισμό των αδυναμιών, στην άμεση ανατροφοδότηση, στην ενίσχυση, την ανάπτυξη και την πρόοδο των μαθητών/μαθητριών.

Παράλληλα, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους/τις εκπαιδευτικούς, ώστε να αναλαμβάνουν στοχευμένες παρεμβάσεις για βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και ιδιαίτερα την Επιτροπή Παιδείας, για την αγαστή συνεργασία καθώς και για τη θετική κι εποικοδομητική στάση που τήρησαν τόσο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το θέμα όσο και με την ψήφιση των Κανονισμών.
Ταυτόχρονα, προσβλέπει στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας για την ψήφιση πληθώρας άλλων νομοθετημάτων που θα εκσυγχρονίζουν και θα αναβαθμίζουν περαιτέρω το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X