ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:50
 

Αναλαμβάνει δράση η Κοινωνική Συμμαχία για ΓεΣΥ

Η Κοινωνική Συμμαχία έχει συσταθεί τον Οκτώβριο του 2016 και αποτελείται από δώδεκα οργανώσεις

Newsroom K

Συνάντηση θα πραγματοποιήσουν στις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης, στην ΠΟΕΔ, οι δώδεκα οργανώσεις που απαρτίζουν την Κοινωνική Συμμαχία για το ΓεΣΥ.

Ο Αναπληρωτής ΓΓ της ΣΕΚ, Μιχάλης Μιχαήλ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει η Κοινωνική Συμμαχία για να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΓεΣΥ».

«Θα γίνει μια ενημέρωση και μια αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και ανάλογα με την αξιολόγηση που θα γίνει θα διαφανούν και κάποια μέτρα τα οποία θα πρέπει ενδεχομένως ως Κοινωνική Συμμαχία να πάρουμε με σκοπό να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ χωρίς προβλήματα, χωρίς πισωγυρίσματα, με βάση και τις αντιδράσεις οι οποίες υπάρχουν αυτή την περίοδο», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη απάντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, θα γίνει μια ενημέρωση ακριβώς της κατάστασης, θα αξιολογηθούν τα δεδομένα και η Κοινωνική Συμμαχία θα αποφασίσει κατά πόσο θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια συγκεκριμένα μέτρα είτε εκστρατείες ή κινητοποιήσεις αν χρειαστούν, με σκοπό να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ χωρίς καμία παρέκκλιση».

Η Κοινωνική Συμμαχία αποτελείται από τις οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΟΣΠΦ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΑΣΔΥΚ, το Σύνδεσμο Καταναλωτών, την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής και τις Οργανώσεις συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ και ΠΕΣΥΣ.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμμαχία αναφέρει ότι «επιβάλλεται η πλήρης συνεργασία όλων των εμπλεκομένων παρόχων και φορέων, και μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και σεβασμού προς το δικαίωμα των πολιτών για να αποκτήσουν επιτέλους ισότιμη πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπές και καθολικό σύστημα υγείας, να ολοκληρωθεί σύντομα ο διάλογος για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό για την εφαρμογή του ΓεΣΥ».

Σημειώνει ακόμη ότι η εφαρμογή του ΓεΣΥ «μέσα στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα αποτελεί δέσμευση του πολιτειακού και κοινωνικού μας συστήματος και κανένας δεν μπορεί να παρεμποδίσει την ομαλή εφαρμογή του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Ακάμα

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X