ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:41
 

Αναλαμβάνει δράση η Κοινωνική Συμμαχία για ΓεΣΥ

Η Κοινωνική Συμμαχία έχει συσταθεί τον Οκτώβριο του 2016 και αποτελείται από δώδεκα οργανώσεις

Newsroom K

Συνάντηση θα πραγματοποιήσουν στις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης, στην ΠΟΕΔ, οι δώδεκα οργανώσεις που απαρτίζουν την Κοινωνική Συμμαχία για το ΓεΣΥ.

Ο Αναπληρωτής ΓΓ της ΣΕΚ, Μιχάλης Μιχαήλ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει η Κοινωνική Συμμαχία για να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΓεΣΥ».

«Θα γίνει μια ενημέρωση και μια αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και ανάλογα με την αξιολόγηση που θα γίνει θα διαφανούν και κάποια μέτρα τα οποία θα πρέπει ενδεχομένως ως Κοινωνική Συμμαχία να πάρουμε με σκοπό να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ χωρίς προβλήματα, χωρίς πισωγυρίσματα, με βάση και τις αντιδράσεις οι οποίες υπάρχουν αυτή την περίοδο», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη απάντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, θα γίνει μια ενημέρωση ακριβώς της κατάστασης, θα αξιολογηθούν τα δεδομένα και η Κοινωνική Συμμαχία θα αποφασίσει κατά πόσο θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια συγκεκριμένα μέτρα είτε εκστρατείες ή κινητοποιήσεις αν χρειαστούν, με σκοπό να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ χωρίς καμία παρέκκλιση».

Η Κοινωνική Συμμαχία αποτελείται από τις οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΟΣΠΦ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΑΣΔΥΚ, το Σύνδεσμο Καταναλωτών, την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής και τις Οργανώσεις συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ και ΠΕΣΥΣ.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμμαχία αναφέρει ότι «επιβάλλεται η πλήρης συνεργασία όλων των εμπλεκομένων παρόχων και φορέων, και μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και σεβασμού προς το δικαίωμα των πολιτών για να αποκτήσουν επιτέλους ισότιμη πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπές και καθολικό σύστημα υγείας, να ολοκληρωθεί σύντομα ο διάλογος για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό για την εφαρμογή του ΓεΣΥ».

Σημειώνει ακόμη ότι η εφαρμογή του ΓεΣΥ «μέσα στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα αποτελεί δέσμευση του πολιτειακού και κοινωνικού μας συστήματος και κανένας δεν μπορεί να παρεμποδίσει την ομαλή εφαρμογή του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Δυστυχώς κ. Σαβεριάδη, ό,τι και να πείτε στον Άντρο Κυπριανού, δεν πρόκειται να το αντιληφθεί. Οι ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Τα μηδενικά έβαλαν φωτιά στον προεκλογικό

«O μορφασμός του Άντρου φανερώνει προβληματικό άνθρωπο. »
ΑΚΑ  |  09:19

Πρόεδρος για ΑΚΕΛ: Δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους

«Προς ΑΚΑ. Ανίδεος είσαι και φαίνεσαι κύριε ...ΑΚΑ.»
CGA  |  19:07

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ο Άντρος είναι στο θέμα της αρχής συμπερίληψης Τ/Κ υποψηφίου ορθός αλλά τραικά λάθος στην επιλογή του ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:25

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X