ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δίωρη στάση εργασίας του ωρομίσθιου προσωπικού του ΓΝ Λευκωσίας

Από τις δώδεκα η ώρα άφησαν τα καθήκοντα τους, διαμαρτυρόμενοι για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων

Newsroom K

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχεται αυτή την ώρα το ωρομίσθιο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο διαμαρτύρεται για την μη ενημέρωση του όσον αφορά την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Σημειώνεται δε, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 συνολικά 5.000 εργαζόμενοι (ιατροί, νοσηλευτές κ.τ.λ.) θα αποσπαστούν στον ΟΚΥπΥ και μετέπειτα θα κληθούν να αποφασίσουν σε διάστημα 18 μηνών αν θέλουν να αφήσουν την δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα και να ενταχθούν στον ΟΚΥπΥ με νέα συμβόλαια η να παραμείνουν ως έχουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε ανάρτηση που έγινε στην ομάδα της ΠΑΣΥΝΟ σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ένας χρήστης θέτει μια σειρά από ερωτήματα, αναδεικνύοντας τα όσα προβληματίζουν τον ιατρικό κόσμο και τα νοσηλευτήρια. Ο εν λόγω χρήστης αναφέρει: «ο χρόνος κυλάει, οι μέρες περνάνε, τα χρονικά πλαίσια στενεύουν. Το ορόσημο εφαρμογής του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης των νοσοκομείων είναι προ των πυλών. Οι διαδικασίες και οι αποφάσεις που κρίνονται αναγκαίες πότε θα μπουν στο τραπέζι;»

Σημειώνει δε, πως «υπάρχει η σωστή στελέχωση των Κέντρων Υγείας με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως αυτά καταγράφονται στον σχεδιασμό του ΓεΣΥ;»

«Το αναγκαίο λογισμικό του ΟΑΥ σε πιο στάδιο εγκατάστασης και ανάπτυξης βρίσκεται και αν έχει τη δυνατότητα να υπάρχει κάλυψη σε όλες τις νοσοκομειακές περιφέρειες και τα κέντρα υγείας;», υπογραμμίζει.

Προσθέτει δε, «Ένας μεγάλος αριθμός Κέντρων Υγείας παγκύπρια δεν έχουν τη δυνατότητα on line σύνδεση με τις απαραίτητες υπηρεσίες, ποιες ενέργειες έχουν γίνει ή ολοκληρωθεί για την υποστήριξη του λογισμικού από πλευράς των υπηρεσιών πληροφορικής;».

«Σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο υπάρχων εξοπλισμός; Είναι ικανοί να εκτελούν βασικές λειτουργίες με βάση τα νέα δεδομένα λειτουργία του συστήματος που απαιτείται; Πότε θα γίνουν οι απαραιτητες ενέργειες αντικατάσταση τους;», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X