ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δίωρη στάση εργασίας του ωρομίσθιου προσωπικού του ΓΝ Λευκωσίας

Από τις δώδεκα η ώρα άφησαν τα καθήκοντα τους, διαμαρτυρόμενοι για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων

Newsroom K

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχεται αυτή την ώρα το ωρομίσθιο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο διαμαρτύρεται για την μη ενημέρωση του όσον αφορά την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Σημειώνεται δε, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 συνολικά 5.000 εργαζόμενοι (ιατροί, νοσηλευτές κ.τ.λ.) θα αποσπαστούν στον ΟΚΥπΥ και μετέπειτα θα κληθούν να αποφασίσουν σε διάστημα 18 μηνών αν θέλουν να αφήσουν την δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα και να ενταχθούν στον ΟΚΥπΥ με νέα συμβόλαια η να παραμείνουν ως έχουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε ανάρτηση που έγινε στην ομάδα της ΠΑΣΥΝΟ σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ένας χρήστης θέτει μια σειρά από ερωτήματα, αναδεικνύοντας τα όσα προβληματίζουν τον ιατρικό κόσμο και τα νοσηλευτήρια. Ο εν λόγω χρήστης αναφέρει: «ο χρόνος κυλάει, οι μέρες περνάνε, τα χρονικά πλαίσια στενεύουν. Το ορόσημο εφαρμογής του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης των νοσοκομείων είναι προ των πυλών. Οι διαδικασίες και οι αποφάσεις που κρίνονται αναγκαίες πότε θα μπουν στο τραπέζι;»

Σημειώνει δε, πως «υπάρχει η σωστή στελέχωση των Κέντρων Υγείας με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως αυτά καταγράφονται στον σχεδιασμό του ΓεΣΥ;»

«Το αναγκαίο λογισμικό του ΟΑΥ σε πιο στάδιο εγκατάστασης και ανάπτυξης βρίσκεται και αν έχει τη δυνατότητα να υπάρχει κάλυψη σε όλες τις νοσοκομειακές περιφέρειες και τα κέντρα υγείας;», υπογραμμίζει.

Προσθέτει δε, «Ένας μεγάλος αριθμός Κέντρων Υγείας παγκύπρια δεν έχουν τη δυνατότητα on line σύνδεση με τις απαραίτητες υπηρεσίες, ποιες ενέργειες έχουν γίνει ή ολοκληρωθεί για την υποστήριξη του λογισμικού από πλευράς των υπηρεσιών πληροφορικής;».

«Σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο υπάρχων εξοπλισμός; Είναι ικανοί να εκτελούν βασικές λειτουργίες με βάση τα νέα δεδομένα λειτουργία του συστήματος που απαιτείται; Πότε θα γίνουν οι απαραιτητες ενέργειες αντικατάσταση τους;», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δημοψήφισμα για πρόωρες εκλογές από ΔΗΚΟ, Οικολόγους και Συμμαχία

«Λέει ο Αβέρωφ μια βλακεία, την βελτιώνουν σε σούπερ βλακεία οι υπόλοιποι. Ασχέτως αν οι τελευταίοι, ...»
Ανωνυμος  |  08:48

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«Είναι γνωστό άλλωστε ότι όλες οι εξθπνοβλακείες ξεκινάνε απο το ΑΚΕΛ. Ότανν θα χρειαστούμε μια μέρα ...»
Ανώνυμος  |  08:40

Καζάνι που βράζει η Παιδεία ενόψει της στελέχωσης των εκπαιδευτικών

«Μονο με το τοππουζι θα φερουν τον νου τουs! Ο γαρος αμα κουτσουφλα του φακκας πουπανω!»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  23:31

Έλλειμμα 990 εκατ. λόγω Συνεργατισμού για το 2018

«Ο ΧΠετρου το ξερει?»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  23:29

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το συγκεκριμένο σιρόπι που παρασκευάζει ελληνική εταιρεία, διατίθεται και στην κυπριακή αγορά.

Ανακαλείται το Ponstan σε σιρόπι

Κρίθηκε ακατάλληλο λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων ημερήσιας έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
X