ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΠΑΣΥΝΟ καταγγέλλει τον ΟΚΥπΥ για τις διαδικασίες για πρόσλήψεις νοσηλευτών

Θα ζητήσει επί του θέματος επίσημη ενημέρωση στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 6 Μαΐου συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) καταγγέλλει και καταδικάζει τις διαδικασίες τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) αποφάσισε να ακολουθήσει για τις προσλήψεις του νοσηλευτικού προσωπικού για τις ανάγκες του οργανισμού. Θα ζητήσει επί του θέματος επίσημη ενημέρωση στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 6 Μαΐου συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, Αλέκο Σταμάτη.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει ότι «ο ΟΚΥπΥ αποφάσισε να απορρίψει μεγάλο μέρος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και να προχωρήσει τη διαδικασία με μόνο 180 νοσηλευτές αντί του συνόλου ενώ η διαδικασία επιλογής των νοσηλευτών που επιλέγηκαν έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες και κριτήρια».

Προσθέτει ότι «ακόμη χειρότερα ως προς τους χειρισμούς του ΟΚΥπΥ είναι ότι αυτή η απόφασή του είναι αντίθετη με την προκήρυξη των θέσεων, ημερομηνίας 15/02/2019».

Η ΠΑΣΥΝΟ διερωτάται κατά πόσον «έχει γίνει η μοριοδότηση και με ποια κριτήρια, γιατί αποφασίστηκε η δημιουργία καταλόγου και γιατί δεν ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι, κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα όταν προκηρύσσεται μια θέση;».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ «εξετάζει με τη βοήθεια των νομικών της συμβούλων κατά πόσο οι ενέργειες του ΟΚΥπΥ είναι νόμιμες, γνωρίζοντας ότι, μέχρι σήμερα, για την πρόσληψη σε μόνιμες θέσεις προηγείται η αξιολόγηση όλων των αιτούντων είτε με προσωπικές συνεντεύξεις είτε με γραπτές εξετάσεις είτε και με τα δύο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X