ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Κουλούμας: Το επόμενο διάστημα πρέπει να αναμένονται μόνο επιθέσεις κατά του ΓεΣΥ

Καλεί τους πολίτες να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους και αν θα ενταχθεί ως προσωπικός γιατρός στο ΓεΣΥ να τους βοηθήσει με την εγγραφή τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Είναι δεδομένο πως το επόμενο διάστημα πρέπει να αναμένονται μόνο επιθέσεις κατά του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), δηλώνει ο Πρόεδρος Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), Μάριος Κουλούμας, ο οποίος διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι σε όλες τις χώρες, το ίδιο συνέβη και ότι είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν εάν θα υποκύψουν και θα συνεχίσουν να φοβούνται να αρρωστήσουν, γιατί είτε θα βρεθούν στις λίστες του δημοσίου, είτε θα πρέπει να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν στον ιδιώτη γιατρό, για να βρουν την υγεία τους.

Σε γραπτή προσωπική του δήλωση, με αφορμή όπως αναφέρει το «παιγνίδι εκφοβισμού της κοινωνίας» και το «αίσθημα πανικού» που προκαλείται, ο κ. Κουλούμας όπως καλεί τους πολίτες να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους και αν θα ενταχθεί ως προσωπικός γιατρός στο ΓεΣΥ να τους βοηθήσει με την εγγραφή τους στο Σύστημα, εάν δεν θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ να βρουν άλλο γιατρό και να εγγραφούν στη λίστα του.

«Στόχος αυτούς που τις τελευταίες ημέρες μπήκαν σε ένα παιγνίδι εκφοβισμού της κοινωνίας είναι να προκαλέσουν αίσθημα πανικού, να αμαυρώσουν την μεγάλη προσπάθεια του ΓεΣΥ και να καταστήσουν τους πολίτες δέσμιους των δικών τους οικονομικών συμφερόντων. Το τελευταίο διάστημα επέλεξα να απομακρυνθώ κάπως από τα ΜΜΕ, κατόπιν των επιθέσεων που δέχθηκα από την ηγεσία των γιατρών της Κύπρου σε προσωπικό επίπεδο. Οι παρουσιάσεις μου ήταν πολύ πιο αραιές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό το επέλεξα, γιατί ήθελα να δω από μακριά την επίθεση που όλοι όσοι υποστηρίζουμε το ΓεΣΥ αναμέναμε ότι θα γίνει μόλις φθάναμε στον τελευταίο ένα ενάμισι μήνα πριν την εφαρμογή του Συστήματος», αναφέρει στη δήλωσή του.

Όπως σημειώνει ως Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων καλεί τους πολίτες να κλείσουν τα αφτιά τους στις όποιες «σειρήνες» και σημειώνει ότι «η επιτυχία του ΓεΣΥ από εμάς τους ασθενείς, τους πολίτες, την κοινωνία εξαρτάται».

«Τελούμε υπό εκβιασμό. Υπό τον εκβιασμό των επιχειρηματιών με τις άσπρες μπλούζες και η φράση αυτή δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε πρώην ηγέτη των γιατρών της Κύπρου, ο οποίος προειδοποιούσε πριν από 15 χρόνια από τη Βουλή καλώντας τα κόμματα να προωθήσουν το ΓεΣΥ. Δυστυχώς πέρασαν 15 χρόνια και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ανελέητο πόλεμο κατά της κοινωνίας», αναφέρει.

Απευθυνόμενος στο Κύπριους πολίτες αναφέρει: «Τώρα κάποιοι θα μας βομβαρδίζουν συνεχώς με εκφοβιστικές ανακοινώσεις. Χθες τους έφταιξαν οι ειδικευόμενοι αύριο κάτι άλλο θα βρεθεί για να μας πουν. Μας είπαν ότι 14 νοσοκομεία θα ενταχθούν στο ‘αντι- ΓεΣΥ’. Και η ανακοίνωση τους έγινε ένα και πλέον χρόνο πριν την ένταξη της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης στο ΓεΣΥ και πριν καν μπουν στο διάλογο. Αρκετοί από τους επιχειρηματίες/γιατρούς, έχουν κάνει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων. Είναι λογικό και φυσικό να μεριμνήσουν για την δική τους τσέπη. Ενδεχομένως και εμείς το ίδιο να κάναμε στην θέση τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X