ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Θα λειτουργούν καθημερινά από τις τέσσερις μέχρι τις επτά το απόγευμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ξεκίνησαν την Δευτέρα τη λειτουργία τους τα Εξωτερικά Ιατρεία Γενικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη «τα Εξωτερικά Ιατρεία Γενικής Ιατρικής ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στο καινούργιο κτήριο του Νοσοκομείου. Τα Ιατρεία θα λειτουργούν καθημερινά από τις τέσσερις μέχρι τις επτά το απόγευμα και κάθε Σάββατο από τις εννέα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι».

«Με τη λειτουργία τους τα Ιατρεία θα αποσυμφορήσουν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, αφού στόχος είναι να μην εξετάζονται στο ΤΑΕΠ περιστατικά που δεν είναι επείγοντα. Επίσης θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών που δεν μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό στο Νοσοκομείο τις πρωινές ώρες», είπε και σημείωσε ότι δίνεται ταυτόχρονα η ευκαιρία σε ασθενείς να επισκεφθούν γιατρό στο κρατικό νοσηλευτήριο και το Σάββατο.

Ανέφερε ακόμα ότι «καθημερινά θα υπάρχει μία γραφέας, ένας κλητήρας και ένας Γενικός γιατρός ο οποίος θα εξετάζει τους ασθενείς σε περίπτωση που χρειαστεί και θα γράφει επαναλαμβανόμενες συνταγές. Ο γιατρός που θα εξυπηρετεί τους ασθενείς το απόγευμα θα εργάζεται με σύστημα βάρδιας, βάσει προγράμματος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής πραγματοποιείται ύστερα από μακροχρόνια προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν κατέστη, μέχρι τώρα, δυνατή η λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων, ωστόσο έχουν πλέον εξασφαλίσει τον αριθμό των γιατρών που θα έπρεπε να υπάρχει για να τεθεί σε εφαρμογή η συγκεκριμένη υπηρεσία».

Ανέφερε επίσης ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έχουν αφισσοκολληθεί ανακοινώσεις για την έναρξη λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της νέας Υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Διασωληνωμένος ο Δημήτρης Χριστόφιας

«Ευχομαστε περαστικα. Πρεπει ομως να πουμε οτι, εν καιρω εκλογων, το ακελ θα εκμεταλευτει στο επακρο ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:18

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Δεν ανήκει στην Καίτη Κληρίδου το άρθρο ψήφου προς Νιαζί

«Τελικά η ανάληψη πολιτικών ευθυνών είναι είδος που εξέλιπεν στην Κύπρο Των Σαλταδόρων Πολιτικών της ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:24

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X