ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέο διάταγμα: Τι ισχύει για γήπεδα, θέατρα, πάρκα και κινηματογράφους

Οι κανονισμοί του νέου διατάγματος τίθενται σε ισχύ αύριο, 9 Οκτωβρίου του 2021

ΚΥΠΕ

Νέο διάταγμα, που αφορά στην αυξημένη παρουσία θεατών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, στην αύξηση του αριθμού θεατών σε θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους και σε αίθουσες, εξέδωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Οι κανονισμοί του νέου διατάγματος τίθενται σε ισχύ αύριο, 9 Οκτωβρίου του 2021, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου του 2021.

Όπως αναφέρεται στο διάταγμα, η παρουσία θεατών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες θα είναι αυξημένη σε πληρότητα 75% της χωρητικότητας του γηπέδου υπό προϋποθέσεις, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός  θεατών σε θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους και σε αίθουσες θεαμάτων.

Επίσης, με το νέο διάταγμα αυξάνεται και ο αριθμός των θαμώνων σε υποστατικά και χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων, σε ξενοδοχεία, σε μπαρ, σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όπως και των πιστών στις εκκλησίες.

Σε σχέση με την παρουσία θεατών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες θα επιτρέπεται με πληρότητα 75% της χωρητικότητας του γηπέδου, νοουμένου ότι τηρείται η παρουσίαση πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού (εμβολιασμός και με τις 2 δόσεις ή εμβολιασμός με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson και μετά από πάροδο δύο εβδομάδων), είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, είτε πιστοποιητικού αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών.
 
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων, το διάταγμα αναφέρει πως η λειτουργία τους θα διέπεται από μέγιστο αριθμό προσώπων 300 άτομα σε εσωτερικούς χώρους με απαραίτητη προσκόμιση SafePass, είτε μέγιστο αριθμό προσώπων 350 άτομα σε εξωτερικούς χώρους με απαραίτητη προσκόμιση SafePass, είτε με πληρότητα 75% της χωρητικότητας του υποστατικού, νοουμένου ότι στο υποστατικό εισέρχονται μόνο άτομα με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες ή με πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης PCR με ισχύ 72 ωρών.
 
Για τη λειτουργία υποστατικών/χώρων και διενέργεια κοινωνικών εκδηλώσεων προνοείται αύξηση του μέγιστου αριθμού προσώπων σε εσωτερικούς χώρους από 250 σε 300 άτομα, με απαραίτητη προσκόμιση SafePass, είτε αύξηση του μέγιστου αριθμού προσώπων σε εσωτερικούς χώρους από 450 σε 500 άτομα, νοουμένου ότι στο υποστατικό εισέρχονται μόνο άτομα με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες και αύξηση του αριθμού προσώπων ανά τραπέζι από 10 σε 12.
 
Οι αλλαγές στον μέγιστο αριθμό ατόμων εφαρμόζονται κατά την παρουσία πιστών στον εκκλησιασμό ή/και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας, στην τέλεση γάμων, βαπτίσεων και κηδειών, στη διεξαγωγή εκδηλώσεων, περιλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων σε χώρους εστίασης, χώρους εκδηλώσεων και δεξιώσεων, ξενοδοχείων ή/και τουριστικών καταλυμάτων, νυχτερινών κέντρων, κέντρων διασκέδασης και μουσικοχορευτικών χώρων.

Επίσης, σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων και σε νυχτερινά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, δισκοθήκες και κέντρα διασκέδασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση