ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Ο Υπ. Υγείας συμμετείχε στην 68η Περιφερειακή Σύνοδο του ΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου παρουσιάστηκε η Ευρωπαϊκή Έκθεση Υγείας 2018

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην επίσημη έναρξη και στις εργασίες της 68ης Περιφερειακής Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. Η Σύνοδος, που αποτελεί το ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Περιφέρεια της Ευρώπης, πραγματοποιείται στις 17-20 Σεπτεμβρίου 2018 στη Ρώμη, Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, παρουσιάστηκε η Ευρωπαϊκή Έκθεση Υγείας 2018 και συζητήθηκαν θέματα όπως η προώθηση της δημόσιας υγείας με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, η προαγωγή της υγείας και ευημερίας των ανδρών και οι εμβολιασμοί.

Σε παρέμβασή του, ο Υπουργός Υγείας περιέγραψε τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας της Κύπρου, που στοχεύουν στην εισαγωγή ενός ανθρωποκεντρικού, δίκαιου, βιώσιμου και υψηλού σε ποιότητα συστήματος υγείας και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Αναφέρθηκε ακόμα στις προκλήσεις που παρουσιάζονται μέχρι το νέο σύστημα να μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
«Οι προσπάθειες του τελευταίου χρόνου», σημείωσε, «αναδεικνύουν την ανάγκη να παγιωθεί από όλους η δέσμευση για μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας και να ενισχυθούν και να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες όλων, ώστε αυτή να μπορέσει να υλοποιηθεί».

Τόνισε ακόμα ότι η υγεία αποτελεί προϋπόθεση της κοινωνικο-οικονομικής σταθερότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης και η μεταρρύθμιση ολόκληρου του συστήματος υγείας στην Κύπρο υιοθετεί τους στόχους της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών για Βιώσιμη Ανάπτυξη.
«Όραμά μας» κατέληξε «η Κύπρος να αποκτήσει ένα Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα που να έχει ως επίκεντρο τον ασθενή».

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο κ. Ιωάννου είχε, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ο Υπουργός Υγείας μετέφερε τη δέσμευση τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και της Κυβέρνησης για επιτυχή ολοκλήρωση των αλλαγών που δρομολογήθηκαν στον τομέα της Υγείας της χώρας.

Η αναδιάρθρωση του τομέα της Υγείας, υπογράμμισε ο κ. Υπουργός, είναι η μεγαλύτερη στη χώρα τις τελευταίες πέντε δεκαετίες και θα λειτουργήσουν προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής για την εφαρμογή του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Επιπρόσθετα, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Διευθύντρια Περιφέρειας Ευρώπης κα Zsuzsana Jakab, ο κ. Ιωάννου επανέλαβε τη δεδηλωμένη προσήλωση στην επιτυχή ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Από πλευράς της η κ. Jakab σημείωσε την ετοιμότητα του Γραφείου Περιφέρειας Ευρώπης του ΠΟΥ να συμβάλει με όποιο τρόπο ζητηθεί από το Κυπριακό Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ενίσχυση των προσπαθειών για εισαγωγή των μεταρρυθμίσεων, που θα είναι προς όφελος όλων των ασθενών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  00:52

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  00:51

Παραλίες μόνο για λίγους σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

«Πρωταράς: από τους χειρότερους προορισμούς.»
Καστέλλος  |  20:00

ΑΒΑΞ: Εξαγόρασε τρεις θυγατρικές της J&P

«NTROPI STON XRISTO IOANNOU KAI THN OIKOGENIA PARASKEVAIDE.  OI IPALLOILOI TOUS STIN TEN GROUP SERVICES ...»
Giorgos- APLIROTOS APERGOS  |  10:53

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο υπουργός Υγείας καθώς και οι ηγεσίες ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ αύριο  Πέμπτη θα βρεθούν απέναντι από τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής σε μια πρώτη εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση

Λίστα αλλαγών για τα κενά του ΓεΣΥ

Λίστα με θέματα που χρήζουν βελτιώσεων ή και αλλαγών για ομαλοποίηση της κατάστασης έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
Η στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους τους εμπλεκόμενους, ουσιαστικά μεταφράζεται ως μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Τα έξι αγκάθια εφαρμογής του ΓεΣΥ

Ισχυρή δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για ομαλοποίηση της κατάστασης – σε αναταραχή φαρμακοποιοί για τα ακριβά φαρμακευτικά ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
X