ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Παγκύπρια έρευνα εκτίμησης της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών στην Κύπρο

Θα γίνει επιλογή τυχαίου δείγματος παιδιών ηλικίας 17-24 μηνών από το Αρχείο Πληθυσμού

Newsroom K

Παγκύπρια έρευνα, με σκοπό την εκτίμηση της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών ηλικίας 17-24 μηνών, θα διεξάγει το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι η έρευνα αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για τη δημόσια υγεία, αφού θα βοηθήσει στην εκτίμηση των κενών που υπάρχουν στην εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών και τα αποτελέσματά της θα αξιοποιηθούν για ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού.

Όπως αναφέρεται η μεθοδολογία της έρευνας αποφασίστηκε από Επιτροπή λειτουργών του Υπουργείου Υγείας, με την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που είχαν πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο τον περασμένο Αύγουστο, για τον σχεδιασμό της έρευνας.

Πρόκειται για επιλογή τυχαίου δείγματος παιδιών ηλικίας 17-24 μηνών από το Αρχείο Πληθυσμού, ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των ευρημάτων.

Αρχικά, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, θα σταλούν επιστολές προς τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών που επιλέγηκαν να συμμετέχουν στην έρευνα, καλώντας τους να επικοινωνήσουν με τα κέντρα Επισκεπτών/τριών υγείας της Επαρχίας τους για να διευθετηθεί συνάντηση σε χρόνο και χώρο που εξυπηρετεί καλύτερα τους γονείς/κηδεμόνες.

Η συνάντηση θα είναι σύντομη και σε αυτή θα καταγραφούν οι εμβολιασμοί από το βιβλιάριο εμβολιασμού του κάθε παιδιού, σημειώνει.

Προς τον σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι γονείς που θα κληθούν να συμμετέχουν στην έρευνα να ενημερώσουν στο διάστημα αυτό τα βιβλιάρια των παιδιών τους σε συνεννόηση με τους Παιδιάτρους τους.

Τονίζεται ότι θα τηρηθεί πλήρης εμπιστευτικότητα και προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας αυτής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X