ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:53
 

Παγκύπρια έρευνα εκτίμησης της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών στην Κύπρο

Θα γίνει επιλογή τυχαίου δείγματος παιδιών ηλικίας 17-24 μηνών από το Αρχείο Πληθυσμού

Newsroom K

Παγκύπρια έρευνα, με σκοπό την εκτίμηση της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών ηλικίας 17-24 μηνών, θα διεξάγει το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι η έρευνα αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για τη δημόσια υγεία, αφού θα βοηθήσει στην εκτίμηση των κενών που υπάρχουν στην εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών και τα αποτελέσματά της θα αξιοποιηθούν για ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού.

Όπως αναφέρεται η μεθοδολογία της έρευνας αποφασίστηκε από Επιτροπή λειτουργών του Υπουργείου Υγείας, με την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που είχαν πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο τον περασμένο Αύγουστο, για τον σχεδιασμό της έρευνας.

Πρόκειται για επιλογή τυχαίου δείγματος παιδιών ηλικίας 17-24 μηνών από το Αρχείο Πληθυσμού, ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των ευρημάτων.

Αρχικά, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, θα σταλούν επιστολές προς τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών που επιλέγηκαν να συμμετέχουν στην έρευνα, καλώντας τους να επικοινωνήσουν με τα κέντρα Επισκεπτών/τριών υγείας της Επαρχίας τους για να διευθετηθεί συνάντηση σε χρόνο και χώρο που εξυπηρετεί καλύτερα τους γονείς/κηδεμόνες.

Η συνάντηση θα είναι σύντομη και σε αυτή θα καταγραφούν οι εμβολιασμοί από το βιβλιάριο εμβολιασμού του κάθε παιδιού, σημειώνει.

Προς τον σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι γονείς που θα κληθούν να συμμετέχουν στην έρευνα να ενημερώσουν στο διάστημα αυτό τα βιβλιάρια των παιδιών τους σε συνεννόηση με τους Παιδιάτρους τους.

Τονίζεται ότι θα τηρηθεί πλήρης εμπιστευτικότητα και προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας αυτής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X