ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:02
 

Παραγωγική η συνάντηση ΟΑΥ – ΠΙΣ για τους κανονισμούς

Συμφωνήθηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές σε θέματα που θα πρέπει να ερμηνευθούν στους κανονισμούς που αφορούν τους προσωπικούς γιατρούς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αρκετός δρόμος καλύφθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), οι οποίοι συζήτησαν τους κανονισμούς για τους προσωπικούς ιατρούς, ενόψει της αυριανής κατ’ άρθρον συζήτησης στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Άθως Τσινωντίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσινωντίδης χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και παραγωγική τη συνάντηση και είπε ότι υπήρξαν συγκλήσεις σε αρκετά θέματα που δεν υπήρχαν προηγουμένως.

Όπως είπε, συμφωνήθηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές σε θέματα που θα πρέπει να ερμηνευθούν ή να περιληφθούν στους κανονισμούς. Παράλληλα παραμένουν οι διαφορές για κάποια θέματα που περιλαμβάνονται στα παραρτήματα των κανονισμών.

Όπως ο κ. Τσινωντίδης είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους νωρίτερα και πριν από την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπάρχει διαφορά απόψεων όσον αφορά τα θέματα που πρέπει να περιλαμβάνονται στα παραρτήματα των κανονισμών. Πρόσθεσε ότι ο ΟΑΥ έχει εξηγήσει και στην Επιτροπή Υγείας ότι εκείνα τα θέματα που περιλαμβάνονται στα παραρτήματα είναι θέματα για τα οποία χρειάζεται ευελιξία, ενώ για να αλλάξει οτιδήποτε στα παραρτήματα των κανονισμών πρέπει να υπάρχει η έγκριση του Υπουργού Υγείας.

«Κι έτσι πιστεύουμε ότι δεν τίθεται θέμα, εντούτοις ο ΠΙΣ για ορισμένα από αυτά τα παραρτήματα έχει αυτή την άποψη ότι είναι προτιμότερο να περιλαμβάνονται στο κείμενο τον κανονισμών», όπως είπε. Κάποια θέματα που περιλαμβάνονται στα παραρτήματα είναι οι ηλικιακές ομάδες, η αποζημίωση του προσωπικού γιατρού ή οι δραστηριότητες που καλείται ένας προσωπικός γιατρός να εκτελέσει κατά τη διάρκεια της παροχής φροντίδας υγείας.

Ο κ. Τσινωντίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα εξεταστούν και οι κανονισμοί για τους ειδικούς γιατρούς, ώστε να επιλυθούν όλα εκείνα τα σημεία με στόχο να κυλήσει πιο γρήγορα η διαδικασία στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρω 2% νόμιμο δάνειο επικοινωνίας selsumat@gmail.com »
matto gregio  |  21:09

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«λάβετε δάνειο 2% για να κάνετε επιχειρήσεις, αγοράστε σπίτι, αυτοκίνητο και να πληρώσετε ιατρικούς ...»
matto gregio  |  21:07

Μπάιντεν: Την Πέμπτη η ανακοίνωση για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος

«Δεν υπάρχει "προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος". Απλώς βαζει υποψηφιότητα για να π`αρει το χρήσμα ...»
Luke  |  20:35

Μετωπική σύγκρουση Νταβούτογλου - Ερντογάν

«Θύμωσε και το λατζινάρι! »
ΑΚΑ  |  11:13

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το συγκεκριμένο σιρόπι που παρασκευάζει ελληνική εταιρεία, διατίθεται και στην κυπριακή αγορά.

Ανακαλείται το Ponstan σε σιρόπι

Κρίθηκε ακατάλληλο λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων ημερήσιας έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
X